Cartofi

Deşi nu este o legumă preferată în dietă întrucât se spune că îngraşă,un cartof copt îţi va ţine de foame mai mult decât două roşii proaspete asta datorită fibrelor din componenţa sa. Dacă îl mănânci fiert şi nu prăjit în ulei el îţi va asigura un aport caloric echilibrat şi va alunga senzaţia de foame. Profită de sezonul cartofilor dulci şi include-i în alimentaţia ta deoarece 100 grame are doar 45 de calorii.

Banane

Şi bananeleau fost îndelung criticate din cauza faptului că îngraşă. Însă ele sunt o excelentă sursă de energie şi pot fi consumate chiar şi atunci când eşti pe fugă. Bogate în potasiu şi vitamina B6,bananele conţin mai multe calorii faţă de alte fructe,însă sunt mult mai săţioase. De aceea,ele sunt foarte potrivite pentru gustările dintre mese.

Mere

Zicala potrivit căreia un măr pe zi ţine doctorul departe de casă are adevărul său. Asta pentru că merele sunt bogate în vitamine şi minerale şi ajută la buna funcţionare a organismului. Din componenţa lor nu lipsesc fibrele şi nici apa,combinaţie care alungă senzaţia de foame din stomac. În plus,merele ajută la scăderea colesterolului şi scad nivelul zahărului din sânge. Totuşi,persoanele care au aciditate la stomac trebuie să limiteze consumul de mere.

Citeşte şi Bea zilnic smoothie de avocado şi vei slăbi

Fructele de pădure

Sunt gustoase,parfumate şi absolut delicioase. Fructele de pădure reprezintă mâncarea ideală atunci când vine vorba de mic dejun sau gustări. Le poţi consuma alături de cereale integrale şi iaurt grecesc sau simple,între mese. Ele sunt bogate în antioxidanţi şi vitamine,care îţi protejează sistemul circulator,pielea şi sistemul digestiv. În plus,au foarte puţine calorii. Spre exemplu,100 g de mure conţin doar 43 de calorii.

Morcovi

Poate nu crezi,însă morcoviisunt extrem de săţioşi. Ei nu sunt bogaţi în zahăr aşa că pot fi consumaţi cu succes în diete. Conţin fibre,vitamine şi betacaroten,care ajută la funcţionarea eficientă a organismului şi au un efect benefic asupra ochilor. Pot fi consumaţi în stare proaspătă,în salate sau fierţi alături de broccoli.

Avocado

Avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe. El conţine grăsimi bune,care protejează sistemul nervos. În plus,avocado alungă foamea instant. Tot ce trebuie să faci e să îl consumi în prima parte a zilei,de preferat dimineaţa,întins pe o felie de pâine prăjită. Vei observa că nu vei simţi nevoia unor gustări pe parcursul zilei.

Citeşte şi Alimentele crude sunt mai sănătoase decât cele preparate termic

Sursă foto nature.com