Dacă da,atunci ar trebui să învăţăm şi noi din obiceiurile lor de viaţă,mai ales dacă vrem să ne menţinem în formă. În plus,toţi sunt slabi,par a fi sănătoşi şi au pielea strălucitoare. Cum reuşesc asta?

Beau ceai verde

Ceaiul verdeeste sursă bogată de antioxidanţi,care încetinesc procesul de îmbătrânire şi care luptă împotriva radicalilor liberi,dar ajută şi în procesul de slăbit. În plus,reduce riscul de cancer şi de afecţiuni cardiovasculare. De aceea,japonezii beau două ceşti de ceai verde în fiecare zi.

Iubesc fructele de mare

Mai mult decât carnea de pui,oaie sau vită,ei preferă fructele de mare. De fapt,carnea roşie este considerată direct răspunzătoare de probleme inflamatorii,colesterol mărit şi chiar de obezitate. În schimb,poporul japonez mănâncă mai mult somon,ton şi creveţi. Peştele este sursă bogată de proteine şi acizi graşi Omega-3.

Citeşte şi:Cele mai nebuneşti metode de slăbit

Mănâncă alimente fermentate

Kimchi,tempeh,miso,varză,kombucha şi kefir-  sunt câteva dintre alimentele fermentate pe care le iubesc japonezii. Acestea sunt sursă de enzime,vitamine şi chiar probiotice,ele fiind esenţiale pentru stimularea producţiei de bacteriile intestinale sănătoase.

Mănâncă în cantităţi mici

Japonezii spun că mâncarea trebuie consumată în cantităţi mici. Iar numărul de calorii consumate zilnic este mult mai mic. Aşa se explică faptul că pot avea cu uşurinţă grijă de greutatea corporală.

  

Merg pe jos foarte mult

  

Un studiu recent a arătat că japonezii preferă să meargă pe jos,deoarece acest lucru îi ajută să se menţină în formăşi să se relaxeze.

 Practică arte marţia  le

Atât femeile,cât şi bărbaţii din Japonia practică arte marţiale,precum judo,karate şi akido. Acestea îi ajută să-şi îmbunătăţească musculatura,flexibilitatea şi rezistenţa. Şi da,nu par să îmbătrânească deloc datorită stilului de viaţă pe care-l au.

Citeşte şi:Yoga,antidotul perfect pentru depresie

 Practică meditaţia  

Meditaţia este parte din viaţa lor. Toţi japonezii – femei,bărbaţi,tineri şi bătrâni – meditează. Această practică combate stresul. Iar când stresul este eliminat,durata de viaţă creşte. Acesta pare să fie unul dintre secretele japonezilor!

Credit foto:www.gudstory.com