În schimb,iată câteva alimente care-ţi vor face această perioadă a lunii mult mai uşor de suportat.

Nu mâncaprea multă sare
Deşi sarea este esenţială pentru sănătatea ta,balonarea şi retenţia de apă se pot instala dacă exagerezi cu cantitatea consumată. Nutriţioniştii recomandă aproximativ o linguriţă pe zi.

Cel mai bun mod de a controla consumul de sare este să eviţi alimentele procesate,pentru că tind să conţină de trei sau patru ori mai multă sare decât cantitatea recomandată.  

Consumăciocolată neagră
Cu o bucată de ciocolată neagră (cu 60% cacao în compoziţie) în fiecare zi,în timpul menstruaţiei,vei putea calma poftele. În plus,ciocolata neagră are antioxidanţi utili şi stimulează serotonina,care contribuie la îmbunătăţirea stării tale de spirit.

Mânâncăalimente bogate în magneziu
Alimentele bogate în magneziu,cum ar fi fasolea,tofu şi alunele,sunt gândite,din punct de vedere nutriţional,pentru a reduce balonarea specifică perioadei de menstruaţie a femeilor.

Beaapă
Specialiştii afirmă că un consum bun de apă te va ajuta să previi retenţia de lichide şi va atenua balonarea. Corpul începe să reţină apă doar în momentul în care nu primeşte suficient lichid şi,astfel,îşi ia măsuri de precauţie.

Nu uita devitamine
Vitamina E poate elimina anumite simptome premenstruale şi o poţi veţi găsi în fructele de avocado,seminţele de cânepă şi în gălbenuşul de ou.

Vitamina B6 ameliorează balonarea şi îmbunătăţeşte starea de spirit;o găseşti în cartofi,banane şi fulgi de ovăz. În cele din urmă,vitamina C şi zinculte menţin  sănătoasă  şi îţi apără şi sistemul reproducător. Găseşti vitamina C în citrice,iar zincul,în seminţele de dovleac.


Citeşte şi:

La ce sunt bune seminţele de dovleac?

10 sfaturi antibalonare