Ştiai că,în funcţie de regiunile ţării,bucătăria chinezească are 5 stiluri de gătit?

Mâncarea chinezească

Este o parte esenţială în festivalurile şi tradiţiile poporului chinez. De exemplu,tinerii din China trebuie să mănânce tăiţei lungi înaintea zilei de naştere pentru a fi longevivi. Iar cuplurile tinere trebuie să mănânce arahide,castane şi prune pentru a deveni părinţi în curând.

Modalitatea de a mânca a chinezilor este unică şi foarte interesantă. Ei nu folosesc furculiţa şi nici cuţitul,deoarece cred că cele două tacâmuri sunt arme. În schimb,poporul chinez foloseşte beţişoare pentru diferite tipuri de alimente. Şi,de aceea,ei preferă să mănânce carnea dezosată şi legumele tăiate mari.

Citeşte şi:Pot sau nu femeile însărcinate să mănânce mâncare chinezească?

Cei mai mulţi chinezi preferă aromele uşoare şi subtile cu ingrediente originale,iar legumele şi carnea consumată trebuie să fie în cantităţi mici,pentru a se menţine sănătoşi.

În partea vestică a ţării,ei preferă mâncareapicantă cu arome de ghimbir şi chili. În China centrală,hrana lor este un amestec între picant,acru şi dulce. Ei prăjesc alimentele şi folosesc diverse amestecuri de arome. Cu toate acestea,în  bucătăria chinezească principalele alimente sunt:orezul,soia,grâul,legumele şi condimente.

Ceaiul chinezesc

Prepararea ceaiului este o tradiţie respectată în China. El are nevoie de metode speciale. În plus,ceaiul este nelipsit de la masă,mai ales când membrii familiei se adună şi petrec timpul împreună.

Ceaiuleste considerat un simbol al respectului pentru oaspeţii din casă. Băutura nu lipseşte nici de la ceremoniile de nuntă.

Citeşte şi:Cum îţi afectează mâncarea starea de spirit şi energia

Desertul în China

Poporul chinez serveşte ca desert clătite umplute cu pastă de fasole roşie şi o prăjitură care se consumă când se bea ceaiul. Alte deserturi populare în China sunt:tartele cu cremă de ou şi îngheţata.

Credit foto:www.inminutes.com