Oţetul este bun nu doar pentru asezonarea salatelor,ci şi o soluţieecologică şi ieftină pentru curăţarea diverselor obiecte. Descoperă puterilemagice ale oţetului!

Excelent detartrant

Oţetul dizolvă calcarul,dci este un foarte bun detartrant. Pentru a curăţafiltrul de cafea,foloseşte un amestec de o cană de apă caldă şi jumătate canăde oţet. Clăteşte apoi cafetierea lăsând-o să facă două,trei cicluri cu apăcurată.

Curăţă argintăria

Scufundă argintăria într-un vas cu oţet alb şi las-o jmătate de oră.Acelaşi tratament îl poţi aplica şi paharelor şi vaslor de cristal.

Degresează cuptorul cu microunde

Introdu în cuptor un vas cu un ameste de apă şi oţet în cantităţi egale,apoi lasă-l să încălzească. Când începe să fairbă,opreşte cuptorul şi lasăvasul în cuptor încă două ore. Poţicurăţa cu oţet şi vasele în care s-a prins mâncarea. Torni oţet în vas cât săacopere 2 cm fundul oalei şi laşi să fiarbă până dă în clocot,apoi cureţi vasul foarte uşor.

Desinfectat şi odorizant

Oţetul poate înlocui clorul,deoarece elimină microbii. Este şi un excelentodorizant,fiind ideal pentru curăţarea rigiderului,a litierelor sau cuştilorpentru animale.