Ouă

 

Dacă încerci să fierbi ouă în cuptorul cu microunde,este foarte probabil ca toată aventura ta să se termine cu murdărie sau degete arse! Căldura emanată de cuptorul cu microunde creează aburi în ouă,aburi care nu au unde să se elimine. Prin urmare,există foarte mari riscuri ca acesta să se spargă.

 

Carne

 

Bucăţile de carne sunt dificil de decongelat în cuptorul cu microunde:marginile cărnii încep să se gătească în timp ce mijlocul gros rămâne îngheţat. Şi dacă cuptorul cu microunde nu se roteşte în timp ce produsele alimentare se gătesc,aceasta poate duce la distribuţia inegală a căldurii,permiţând astfel bacteriilor să crească. Cel mai sigur mod de a se dezgheţa carnea este s-o laşi la decongelat peste noapte în frigider,potrivit experţilor americani de siguranţă alimentară.

 

Laptele matern

 

Laptele matern se încălzeşte neuniform în cuptorul cu microunde,ceea ce poate duce la opărirea bebeluşului. În plus,specialiştii au constatat că această metodă de încălzire poate distruge o parte din proteinele care se găsesc în laptele matern,substnaţe care stimulează imunitatea celui mic.

 

Recipiente din plastic

 

Vasele din plastic nu au ce căuta în cuptorul cu microunde. Şi asta pentru că multe materiale plastice conţin substanţe chimice care se pot infiltra în produsele alimentare atunci când acestea se încălzesc. Un studiu publicat în „Environmental Health Perspectives“ arată că 95% din 450 de produse din plastic (cum sunt sticlele pentru copii,pungile cu fermoar şi anumite cutii de depozitare) eliberează substanţe chimice după ce au fost introduse în cuptorul cu microunde,spălate în maşina de spălat vase sau înmuiate în apă.

 

Anumite farfurii

 

Ai o mulţime de farfurii sau boluri cu diverse imagini? Ţine-le departe de cuptorul cu microunde. Chiar dacă imaginea de pe acestea este minusculă,ea poate elibera substanţe nocive,când este introdusă în cuptorul cu microunde. Dacă vrei să foloseşti cuptorul cu microunde,cel mai bine ar fi să încălzeşti mâncarea într-un recipient din sticlă special pentru acesta.