Pentru a beneficia de proprietăţile lor miraculoase, cultivă aceste plante chiar la tine acasă.

Schinduf

Schinduful poate fi cultivat cu uşurinţă în vase în orice condiţie de mediu. Atât seminţele, cât şi frunzele de schinduf sunt extrem de hrănitoare şi sănătoase. Ele sunt folosite pentru prevenirea cancerului hepatic, îmbunătăţirea digestiei, scăderea nivelului de colesterol din sânge şi combaterea durerilor menstruale. În plus, este un remediu eficient în tratarea respiraţiei urât mirositoare. Cu atât de multe beneficii, această plantă medicinală trebuie cultivată acasă.

Busuioc

Busuiocul este o altă plantă medicinală pe care o poţi cultiva acasă în ghiveci. Busuiocul este folosit în întreaga lume în gătit, în special în bucătăria italiană şi thailandeză, în salate, supe şi alte reţete, deoarece îi dă mâncării o aromă unică. Busuiocul combate flatulenţa, lipsa poftei de mâncare şi poate vindeca tăieturile.

Aloe vera

Acestă plantă-minune, pe care trebuie să o ai în casă, are nevoie de lumină ca să se dezvolte. Aloe vera poate fi folosită pentru aplicaţii externe, precum şi pentru consum intern – şi are proprietăţi hidratante. Aloe vera este sursă bogată de antioxidanţi, care sunt stimulatori naturali ai imunităţii, combătând daunele produse de radicalii liberi. Dacă sistemul imunitar este slab, bea zilnic suc de aloe vera. Prin consumul de suc de aloe vera, poţi scăpa de probleme digestive, apetit scăzut, constipaţie şi colită ulcerativă. În plus, poate vindeca şi reduce riscul de infecţii dezvoltate în urma tăieturilor, rănilor deschise şi arsurilor. Păstrarea unei plante în casă ţine la distanţă ţânţarii.

Menta

Menta este considerată una dintre cele mai vechi plante medicinale din lume şi nu este deloc pretenţioasă, dezvoltându-se în orice condiţie de mediu. Menta este sursă important de mangan, vitamina A şi vitamina C. Frunzele de mentă pot fi folosite - extern - pentru calmarea şi relaxarea muşchilor. Intern, menta are capacitatea de a trata flatulenţa şi sindromul intestinului iritabil.

Credit foto: www.youtube.com