Wang Fuman, copilul din China de doar 8 ani, a devenit un exemplu pentru oamenii din întreaga lume. În luna ianuarie a anului trecut, el a fost fotografiat după ce a ajuns la şcoală cu părul îngheţat şi îmbrăcat cu haine prea subţiri pentru vremea de afară. Acesta mersese 5 kilometri prin viscol pentru a ajunge la şcoala. 

Determinarea şi dorinţa lui de a învăţa i-au schimbat viaţa complet. După ce fotografia a devenit virală, mii de oameni au donat bani, haine şi alimente pentru el. În total, s-au strâns 38.000 de euro.


În urma ajutorului primit,  băiatul şi familia sa au părăsit coliba în care locuiau şi s-au mutat într-o casă modernă, în apropierea şcolii unde învaţă elevul.

“Viaţa este mult mai bună acum. Comparativ cu locuinţa cu pereţi din pământ şi drumul noroios, acum suntem mult mai bine protejaţi de ploaie şi de vânt”, a declarat tatăl băiatului.

Mai mult decât atât, tot prin bunăvoinţa oamenilor, şi şcoala undeva învaţă copilul a fost modernizată. Acum, unitatea de învăţământ are o instalaţie de căldură în fiecare clasă, iar un cămin a fost construit pentru elevii care fac naveta de la o distanţă mare.

Wang a rămas însă acelaşi elev silitor şi îşi doreşte să devină poliţist. 

“Wang este printre premianţii clasei şi se înţelege foarte bine cu colegii săi”, a declarat directorul şcolii, Fu Heng. 


Sursă: bbc.com