Noi studii arată că cel mai sănătos mod de a pierde în greutate este să te asiguri că dieta pe care o urmezi este bogată în proteine şi scăzută în carbohidraţi. Un astfel de regim împreună cu un program de exerciţii zilnice ar avea un impact pozitiv asupra sănătăţii oaselor,potrivit Medical News Today.

Timp de 16 săptămâni,trei grupuri de femei supraponderale,dar sănătoase în ceea ce priveşte celelalte aspecte,au consumat fie cantităţi mici,fie cantităţi mari de produse lactate,alături de cantităţi mici sau mari de proteine şi carbohidraţi. Nivelurile de calciu şi de vitamina D au fost,de asemenea,clasificate de la mic la mare în aceste categorii.

Pe lângă acest regim alimentar,femeile faceau sport şi aerobic în fiecare zi,dar ridicau şi greutăţi.

"Constatările noastre demonstrează importanţa compoziţiei dietei la menţinerea stării de sănătate a oaselor, în timpul pierderilor în greutate",a declarat Andrea Josse,unul dintre specialiştii care au realizat studiul. Grupul care nu a consumat proteinele necesare a înregistrat semne de pierderi de materie osoasă.

Persoanele care doresc să pierdă în greutate,ar trebui să caute o dietă pe termen lung care presupune un numar adecvat de proteine,altfel pot întâmpina boli precum osteoporoza.