1. Salată de sfeclă


Ai nevoie de:
-150 g sfeclă
-100 g morcovi
-1 ţelină
-2 roşii
-50 g ceapă
-1 lingură zeamă de portocală
-1 lingură ulei de măsline
-piper


Mod de preparare:
Taie legumele mărunt,prepară un dressing din zeama de portocală,uleiul de măsline,adaugă-l în salată şi condimentează după gust cu piper. Poţi servi alături şi o bucată de curcan la grătar.

Citeşte şi:Include în dietă cele mai sănătoase alimente

2. Salată de cartofi

 

Ai nevoie de:
-salată verde
-2 cartofifierţi
-50 g ceapă
-1 portocală
-zeama de la o lămâie
-1 lingură ulei de măsline
-sare şi piper


Mod de preparare
Taie ceapa,feliază cartofii şi portocala,adaugă zeama de lămâie,uleiul,sarea şi piperul şi amestecă bine. Poţi servi această salată împreună cu un file de merluciu.

Citeşte şi:Ce poţi prepara la cină sub 300 de calorii

3. Supă de sfeclă


Ai nevoie de:
-1 kg sfeclă
-zeama de la 2 lămâi
-2 linguriţe zahăr
-verdeaţă proaspătă
-sare şi piper


Mod de preparare
Curăţă şi taie sfecla. Pune-o la fiert în apă cu sare şi după ce s-a fiert,păstrează zeama. Adaugă sarea,piperul,zahărul si verdeaţa în funcţie de preferinţe.
Sursă foto:Pinterest