Nu sări peste vizitele la veterinar

Trebuie să mergi cu patrupedul la veterinar,ca să-i faci carnet de sănătate,dar şi mai multe investigaţii medicale de bază:vaccin,deparazitare internă şi externă.

Acestea trebuie efectuate periodic,la termenul precizat de medic. Ai grijă,dacă observi o schimbare în comportamentul câinelui tau,lipsa poftei de mâncare,tristeţe exagerată,mergi cu el la medicul veterinar.

Nu neglija igiena

Un căţeluş are întotdeauna nevoie de îngrijire special. Astfel,trebuie să-l speli cu un şampon special,pentru câini. Medicii veterinari spun că blănosul trebuie spălat o dată pe săptămană.

Este,de asemenea,foarte importantă şi îngrijirea dinţilor. Dacă periajul este o misiune imposibilă,apelează la câteva trucuri:acele gustărele de mestecat,care ajuta enorm la curăţarea eficientă a danturii canine. Desigur,este minunat dacă poţi alterna oferirea acestor gustărele cu perierea dinţisorilor,dacă ai răbdare şi înţelegere din partea blănosului.

Nu uita de dresaj

Un câine nu este o bucată de plastilină cu care te poţi juca,dar îl poţi „modela” . Este un bun companion şi poate fi un prim-prieten excelent pentru copilul tău.

Deoarece este o fiinţă bazată pe mişcare,are nevoie de exerciţii zilnice de alergare,pe care i le poţi oferi prin aruncarea mingiilor de tenissi chiar prin reprize de jogging,în parc. Toţi câinii ar trebui să se bucure de cel puţin 45-60 de minute de mişcare,zi de zi.

Nu-i da hrană „după ureche”

Fii atentă la hrana pe care i-o oferi:să fie potrivită vârstei şi stării de sănătate. Te poti consulta cu medicul veterinar,în cazul în care consideri că mâncarea conţine prea multe E-uri sau ingrediente de care nu ai auzit.

Acesta îţi va recomanda,probabil,încă de la prima vizita,o anumită hrană pentru micuţul tău. La capitolul hrană,reţine un aspect extrem de important! Mulţi cred că oasele fac bine câinilor,dar este greşit.


Mai citeşte şi:

Cine este mai inteligent,pisica sau câinele?

Alimente ce îi pot fi fatale câinelui tău