Iei antiinflamatoare

Aspirina, parcetamolul şi alte medicamente antiinflamatoare nu pot fi luate pe stomacul gol. De ce? Pentru că îşi pierd din eficacitate şi în plus pot cauza probleme serioase de sănătoase, precum hemoragiile gastro-intestinale.

Bei alcool

Rata absorbţiei alcoolului se dublează dacă îl consumi pe stomacul gol. Şi asta nu e tot! Îţi poate afecta în mod negativ ficatul, inima şi rinichii. Dacă te afli într-un cadru formal în care împrejurarea nu îţi permite să refuzi băutura oferită, serveşte o gustare înainte, ideal ar fi ceva care conţine unt.

Mesteci gumă

Acidul gastric produs în timp ce mesteci gumă poate distruge mucoasa dacă ai stomacul gol şi sporeşte riscul apariţiei gastritei. De asemenea, s-a demonstrat ştiinţific că persoanele care mestecă frecvent gumă de mestecat au tendinţa să consume mâncare nesănătoasă, de tip fast-food. Evită gumele de mestecat care conţin aspartam sau ciclamat de sodiu şi nu le mesteca mai mult de 10 minute, chiar dacă ai mâncat înainte.

Te antrenezi intens

În ideea că vei arde mai multe calorii dacă vei face exerciţii înainte de a lua micul dejun, vei putea pierde masă musculară. Pe termen scurt vei avea senzaţia că ai mai slăbit, dar pe termen lung o musculatură dezvoltată te-ar ajuta să arzi mai multe calorii. Poţi înlocui antrenamentul intens cu activităţi cardio, care să îţi pună sângele în mişcare. Dacă ai probleme digestive, ar fi mai bine să iei o mică gustare, pentru a preveni formarea acidului gastric, dăunător pe stomacul gol.

Faci cumpărături

Senzaţia de foame te va determina să cumperi mai multe alimente decât ai avea nevoie în realitate, în special nesănătoase, de aceea este recomandat să îţi faci o listă în avans cu ceea ce îţi lipseşte din casă. În acest fel vei evita să cumperi produse inutile şi totodată vei economisi şi bani.