Patul, un loc plin de energii

Patul este locul în care îţi petreci o bună parte a timpului, fiind locul în care se petrec cele mai multe schimburi de energii. Se spune că obiectele asociate cu patul atrag vibraţii negative, de aceea, e bine să nu aşezi nimic sub el. În Feng Shui, Chi este o energie care trebuie să circule direct la tine şi să vegheze atât deasupra ta, cât şi dedesubtul tău. Dacă vei păstra vreun obiect personal sub locul în care dormi, vei observa cum sănătatea, norocul şi relaţiile personale vor începe să fie afectate, rând pe rând. Pentru a-ţi spori energia, îndepărtează-le pe toate, curăţă bine locul şi stropeşte cu apă şi busuioc.

Obiectele care trebuie îndepărtate imediat

Există câteva lucruri care nu ar trebui să existe sub patul tău. Printre ele se numără:

•Orice îţi provoacă amintiri neplăcute sau triste – Chi, vibraţia pozitivă, este împiedicată să ajungă direct la tine

•Fotografii sau cadouri din relaţiile anterioare – îţi vor aduce ghinion pe plan amoros

•Haine murdare şi încălţăminte uzată – îţi stoarce energia

•Plante neîngrijite sau moarte – te pot îmbolnăvi

•Obiecte stricate sau nefolositoare – îţi sabotează norocul

•Gadget-uri şi dispozitive electronice pe care nu le mai foloseşti – îţi transmit teamă şi nesiguranţă de sine

Amplasarea corectă a patului

Amplasarea patului în decorul dormitorului sau a unei camere are o foarte mare importanţă. Nu se aşează la întâmplare. Principiile Feng Shui sustin că cel puţin o latură a patului trebuie să fie fixă pe un perete pentru a da senzaţia de protecţie.

Cum se stabileşte poziţia ideală?

In primul rând, în functie de locul în care se află uşa de la intrare în cameră. Filozofia Feng Shui are câteva principii referitoare la acest aspect. De exemplu, nu este bine ca patul să se afle pe acelaşi perete cu uşa, fiindcă acest lucru nu va permite să vezi usor persoanele care intră în cameră.

Sursă foto: www.interiordecorz.com