Consumul de apă potabilă caldă este important şi pentru a elimina toxinele din corp. Însă beneficiile acestui obicei sunt mai numeroase decât crezi.

Medicii recomandă să bei un pahar de apă caldă dimineaţa,chiar dacă poate că nu este pe gustul tău. Poţi să-l bei simplu sau cu un pic de suc de lămâie. Iată de ce e bine să bei apă caldă zi de zi!

1. E bine să bei apă caldă? - Da, ea îmbunătăţeşte digestia

Apa călduţă stimulează sistemul digestiv,descompunând produsele alimentare în stomac,astfel încât sistemul digestiv foloseşte mai puţină energie în procesul de digestie. În plus,apa călduţă ajută corpul să elimine acizii din stomac în exces. Un studiu publicat în 2012 în Journal of Neurogastroenterology and Motility arată că înghiţirea unui pahar de apă caldă ajută persoanele cu tulburări de motilitate esofagiană,care determină dificultăţi la înghiţire,regurgitarea alimentelor şi o durere de tip spasm muscular. Cei care au probleme cu digestia ar trebui să înceapă şi să încheie ziua cu un pahar de apă caldă.

Citeşte şi: 5 alimente pentru o digestie mai bună

2. Te scapă de constipaţie

E bine să bei apă caldă deoarece te ajută la digestie. Consumul regulat de apă călduţă pe stomacul gol reglează mişcările intestinului şi luptă contra constipaţiei. Constipaţia apare din cauza conţinutului redus de apă din intestine. Pentru a te feri de astfel de probleme,bea un pahar de apă caldă în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol. Pentru beneficii suplimentare,adaugă miere sau suc de lămâie.

3. De ce e bine să bei apă caldă - Alină durerile în gât

Apa caldă ajută la dizolvarea mucusului şi-l îndepărtează din tractul respirator. Pe lângă apă caldă,poţi bea,de asemenea,şi alte lichide calde,cum sunt ceaiurile din plante. Mai poţi să faci gargară cu apă caldă amestecată cu o jumătate de linguriţă de sare. În felul acesta,tratezi o infecţie în gât.

Citeşte şi:Ce nu ştiai despre durerile de gât

4. Te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Cei care urmează o dietă strictă şi fac mişcare pentru a pierde în greutatepot beneficia de avantajele consumului de apă caldă. Aceasta creşte temperatura corpului,care,la rândul său,creşte rata metabolismului. O creştere a ratei metabolice ajută organismul să ardă mai multe calorii. Pentru beneficiu suplimentar,bea un pahar de apă caldă cu un pic de suc de lămâie. Aceasta topeşte ţesutul adipos. În plus,fibrele din lămâie ţin în frâu poftele alimentare,ceea ce înseamnă că nu vei mai fi tentat să consumi alimente grase şi nesănătoase.

Credit foto:www.theapricity.com