Oţet din cidru de mere - Îmbunătăţeşte digestia

 

O lingură de oţet de mere adăugată într-un phar cu apă poate ajuta la îmbunătăţirea digestiei. Consumă băutura cu 15 minute înainte de masă,pentru stimularea sucurilor digestive. Această cură poate duce,de asemenea,la reducerea senzaţiei de foame şi la pierderea în greutate.

 

De ajutor în arsuri la stomac,probleme intestinale şi constipaţie

 

Consumul regulat de oţet din cidru de mere amestecat cu apă ajută la estomparea arsurilor la stomac. Atenţie! Acesta poate fi un remediu foarte puternic pentru suferinzii de arsuri la stomac şi,în special,a celor cu ulcer. Prin urmare,asigură-te că diluezi foarte bine poţiunea în apă.

Merele sunt bogate în pectină,substanţă care se găseşte şi în oţetul din cidru de mere nefiltrat. Din acest motiv,acest aliment calmează tractul gastro-intestinal,ajută la prevenirea crampelor stomacale,balonare şi gaze. Produsul poate fi,de asemenea,util ca laxativ pentru a stimula peristaltismul,în cazuri de constipaţie ocazională.

 

Oţet din cidru de mere - Previne candida

 

Oţetul din cidru de mere conţine acizi benefici despre care oamenii de ştiinţă spun că ajută la îmbunătăţirea florei intestinale. Acidul acetic şi acidul malic au proprietăţi antibacteriene,antimicrobiene şi antifungice,ce ţin sub control răspândirea ciupercii Candida albicans în intestine.

 

Întăreşte sistemul imunitar

 

Acidul malic care se află în oţetul din cidru de mere este,de asemenea,un antiviral puternic. Unii oameni  răcesc mai puţin atunci când consumă acest produs zilnic.

În plus,specialiştii spun că acest oţet din cidru de mere are numeroase beneficii asupra sistemului limfatic,curăţând ganglionii limfatici şi eliminând mucusul. Aceasta poate ţine la distanţă congestia sinusală şi răcelile şi estompează semnele alergiilor.

 

Oţet din cidru de mere - Scade tensiunea

 

Unele studii efectuate pe animale au arătat că oţetul din cidru de mere poate scădea tensiunea arterială. Potrivit acestor cercetări,lichidul creşte producţia de oxid nitric,care ajută la relaxarea vaselor de sânge,având un efect general benefic asupra sistemului cardiovascular,situaţie care duce în mod natural la scăderea tensiunii arteriale.

 

Detoxifică organismul

 

Oţetul din cidru de mere este un ingredient popular în curele de detoxificare a organismului. O singură lingură diluată într-un pahar mare de apă consumată înainte de fiecare masă este adesea recomandat pentru detoxificare şi curăţarea ficatului în fiecare zi.

 

Oţet din cidru de mere - Te ajută să slăbeşti

 

Acidul acetic suprimă acumularea de grăsime corporală şi lipide hepatice. Conţinutul său bogat în pectină,de asemenea,reduce capacitatea organismului de a absorbi grăsimea. Când consumi oţet din cidru de mere înainte de masă,pe lângă îmbunătăţirea digestiei,se va diminua,senzaţia de foame,ajutându-te în felul acesta să slăbeşti.