Ce se întâmplă cu creierul tău dacă dormi prea puţin

1 84624 original jpg jpeg

Sigur ai simţit pe propria piele cum te afectează lipsa somnului. După o noapte în care ai dormit prea puţin, te confrunţi cu incapacitatea de concentrare sau stari de nervozitate, ajungând ca pe termen lung să ai probleme cu kilogramele în plus sau chiar depresia.

Ştiaţi însă că urmările lipsei de somn ne afectează mai mult pe noi, femeile, decât pe bărbaţi? Ei bine, dacă nu reuşim să închidem ochii pentru 6 - 8 ore pe noapte, sănătatea noastră este serios ameninţată.

Oamenii de ştiinţă de la University of Warwick Medical School, Marea Britanie, au descoperit o legătură între tulburările acute ale somnului şi creşterea tensiunii arteriale la femei. 

"Pe teremn lung, dezastrele provocate de lipsa somnului sunt destul de serioase. Somnul este procesul activ de care organismul nostru are nevoie pentru a-şi reface funcţiile precum cea cerebrală. Femeile, în special, trebuie să aibă grijă să nu rămână în urmă cu somnul pe perioade mai lungi", atrag atenţia specialiştii. 

Ceea ce nu bănuiţi este efectul negativ pe care lipsa somnului o are asupra sistemului imunitar. Dacă dormiţi în mod regulat mai puţin de 7 ore pe noapte, puteţi întâmpina probleme cronice de piele, obezitate şi fertilitate scăzută.

Se bănuieşte că ar putea avea legătură şi cu apariţia cancerului, a diabetului, problemelor cardiace şi o speranţă de viaţă mai mică.

Sursă: csid.ro, a1.ro