Împiedică regenerarea celulară

Atunci când soarele apune şi te odihneşti,organismul se regenerează. Mai exact,celulele moarte de la suprafaţa tenului sunt înlocuite de unele noi,cele care oferă strălucire şi supleţe feţei. Însă,când nu te demachiezi,celulele moarte nu mai sunt îndepărtate şi se acumulează,oferind tenului un aspect obosit şi fără vitalitate. În plus,celule moarte împiedică hidratarea cremelor prin intermediul cremelor şi în consecinţă acesta se usucă.

Apar nedoritele riduri

Tot praful,fumul şi alte urme ale poluării sunt îndepărtate în timpul demachierii.În lipsa acesteia,resturile de fond de ten,de praf şi alte murdării se acumulează la suprafaţa tenului şi-l afectează. Radicalii liberi din aer cauzează stres oxidativ,care duce în timp la apariţia ridurilor  la pierderea elasticităţii pielii.

Provoacă infecţii ale ochilor

Ţi se întâmplă des să te trezeşti dimineaţa cu urme negre în colţul interior al ochilor? Este un semn că nu te-ai demachiat corespunzător. Aceste urme pot conţine bacterii,murdărie sau uleiuri care pot provoca infecţii oculare şi căderea genelor.

Declanşează acneea

Dacă foloseştifond de ten,pudrăşi blush,rezistente la transfer,atunci demachierea trebuie făcută temeinic. Resturile de la aceste produse de make-up blochează porii şi au ca rezultat inflamarea vaselor de sânge în obraji,cunoscută sub numele de rozacee,şi apariţia acneei.