Bogată în flavonoide,vitaminele A,B6,C şi E,calciu,fier şi zinc,lămâia este cunoscută pentru proprietăţile sale antioxidante. De aceea,fructul este utilizat în tratarea mai multor probleme de sănătate.

Cum obţii apa fiartă cu lămâie

Spală bine două lămâi bio,după care taie-le felii. Pune-le într-un vas care conţine apă şi lasă-le să fiarbă 5 minute. Dă vasul deoparte,aşteaptă 10 minute,după care îndepărtează lămâile. Siropul obţinut trebuie consumat dimineaţa,pe stomacul gol. Dacă nu-ţi place gustul lui,poţi să îndulceşti lichidul cu o linguriţă de miere.

Citeşte şi:De ce să pui lămâie în cafea!

Ce beneficii are preparatul

Ajută la întărirea imunităţii:bogată în vitamina C,lămâia este cunoscută pentu capacitatea ei de a stimula imunitatea.

Tratează răceala:graţie antioxidanţilor care se găsesc în fruct,lămâiaajută la tratarea eficientă a răcelii.

Îmbunătăţeşte digestia:sucul de lămâieajută la eliminarea toxinelor din organism şi stimulează fluxul sucurilor digestive.

Citeşte şi:Sucul de lămâie mai bun decât medicamentele?

Este utilă în dietă:pentru că lămâia este bogată în fibre şi pectină,  ajută la minimizarea poftelor alimentare,ajutându-te astfel să scazi în greutate.

Stimulează metabolismul:lămâia ajută la arderea caloriilor şi grăsimilor. Pe lângă asta,pentru că este bogată în potasiu şi magneziu,fructul contribuie la accelerarea metabolismului.

Credit foto:www.saffronstable.com

Elimină toxinele:acidul citric prezent în lămâie ajută la detoxificarea organismului.

Previne constipaţia:conţinutul ridicat de acid din lămâie ajută la curăţarea intestinului gros,prevenind astfel constipaţia.