Noduli la nivelul gâtului

Dacă bărbaţii descoperă nodulii în timp ce se bărbieresc,femeile ar putea să-i observe atunci când aplică machiajul,mai exact în timp ce întind fondul de ten pe gât. Aproape 90% din noduli au origine benignă,dar dacă observi o umflătură la mijlocul gătului ar fi cazul să te îngrijorezi. Îţi poţi da seama dacă nodulul este unul de origine canceroasă făcând un mic test. Înghite şi observă dacă în acest timp umflătura se mişcă de sus în jos. Majoritatea nodulilor sunt fixi,aşadar nu se mişcă atunci când înghiţi.

Voce îngroşată

Nervii laringieni,cei care controlează muşhii care închid şi deschid corzile vocale sunt poziţionaţi în spatele tiroidei. În unele cazuri,în special atunci când nodulii sunt canceroşi,aceştia se pot dezvolta şi dincolo de tiroidă,afectând corzile vocale. Astfel vocea se îngroaşă şi devine mai răguşită.

Tuse cronică

O parte din cei care suferă de cancer la tiroidă se confruntă cu o tuse persistentă,care nu este însoţită de răceală sau alte simptome. Acest fel de tuse nu este de natură infecţioasă şi din acest motiv nu este însoţiră de febră.

Dificultate la înghiţit

Dacă simţi dureri sau o stânjeneală în timp ce îmghiţi atunci este un semn că nodulii sunt foarte mari,iar tipul de cancercu care te confrunţi este unul agresiv. Aşadar nu întârzia consultul la doctorul specialist.

Probleme de respiraţie

Tiroidaeste situată pe partea superioară a traheii. Aşadar,atunci când aceasta este invadată de noduli,ea poate pune presiune pe trahee,îngreunând respiraţia.