Ai pete roşii pe mâini

Dacă palmele tale sunt roşii sau rămân aşa pentru mult timp,acest lucru poate indica faptul că ai o afecţiune hepatică sau suferi de eriteme (consecinţă a dilatării vaselor sangvine cutanate). Dacă eşti însărcinată şi ai palmele roşii,nu trebuie să te îngrijorezi,întrucât în sarcină,fluxul sangvin de la extremităţi este crescut.
 

Ai degetele inflamate

Dacă ai degetele umflate,deşi nu ai mâncat sărat şi nici nu eşti la menstruaţie,este posibil să suferi de hipotiroidism,o afecţiune a glandei tiroide care se manifestă printr-o cantitate scăzută de hormoni tiroidieni. Din această cauză,sunt afectate şi alte procese esenţiale din organism.
 

Ai degetele subţiri şi rotunjite ori cu articulaţii proeminente

În cazul în care ai degetele subţiri şi rotunjite,ai un risc destul de mare să te confrunţi cu boli de inimă sau de plămâni. Pe de altă parte,degetele ale căror articulaţii sunt proeminente indică faptul că eşti pridspusă la afecţiuni ale sistemului osos,precum osteoartrita.
 

Ce poţi afla analizând lungimea degetelor

Lungimea degetelor îţi poate spune multe despre starea ta generală de sănătate. Femeile care au inelarul mai mare decât arătătorul sunt mai predispuse să sufere de osteoartrită. De asemenea,reprezentantele sexului frumos care au degetul arătător lung au un risc mai mare de a suferi de cancer la sân,în timp ce în cazul bărbaţilor acest lucru înseamnă că există un risc mai mic de a avea cancer de prostată.