Femeile şi pantofii au o întreagă istorie împreună. E suficient să te uiţi în propriul dulap şi fiecare dintre perechile pe care le ai îţi poate spune o poveste. Te întrebi de ce noi,femeile,le acordăm atâta importanţă şi de ce ne alegem hainele în funcţie de pantofi?

Pentru că,spun cercetătorii francezi,culoarea şi forma lor arată cât de puternice şi de seducătoare suntem. Aşa că hai să aflăm ce secrete spun ei despre tine.

Preferi pantofii cu platformă? Eşti pragmatică

Aceşti pantofi îţi înalţă silueta şi,în acelaşi timp,îţi oferă mai multă stabilitate şi mobilitate. Ei sunt oglinda femeilor pragmatice şi active,care rezolvă repede orice problemă Dacă tu le apreciezi calităţile practice,bărbaţii,în schimb,detestă forma lor masivă,care nu se potriveşte deloc cu graţia corpului tău feminin.

Porţi pantofi cu toc mic? Eşti optimistă

Discreţi şi eleganţi în acelaşi timp,pantofii cu toc mic sunt preferaţii femeilor mulţumite de viaţa lor şi care nu vor să iasă prea mult în evidenţă. Femeile care-i poartă transmit încredere celor din jur,sunt loiale,respectabile şi optimiste. Perfecţi pentru lucru,pentru un interviu de angajare şi chiar pentru o ieşire în oraş la un suc.

Tocurile înaltearată că eşti puternică

Pantofii cu toc înalt ne cam dau bătături şi… dureri de spate. Specialiştii sunt de părere că astfel de încălţăminte este aleasă de femeile puternice,care nu au nevoie să alerge după cineva (de altfel,nici n-ar putea). Poţi opta pentru o astfel de pereche de pantofi atunci când mergi la o întâlnire de vis.

Baleriniispun că eşti ambiţioasă

Acelea dintre noi care preferă balerinii sunt foarte ambiţioase,diplomate şi-şi fac treaba bine. Experţii spun că aceste femei rezolvă atât problemele prietenilor,cât şi pe ale lor,doar din dorinţa de a arăta că pot obţine întotdeauna ce vor.

Eşti o fire liberă? Porţi pantofi sport!

Când spui bascheţi sau tenişi,îţi imaginezi o femeie foarte sportivă,dezinvoltă,care nu pune preţ pe aparenţe şi care face numai ce-i place. Încălţămintea sport spune despre purtătoarea ei că este un adevărat lider,care-şi impune întotdeauna punctul de vedere şi care reuşeşte în tot ce ­întreprinde.

TEST:Ce pantofi ţi se potrivesc?

1. Ai primit o invitaţie la o petrecere. Cum reacţionezi?

a. Super,o să-ţi etalezi noua rochie. 3 p.
b. Nu o să ai timp să te schimbi. 2 p.
c.  Nu te gândeşti deloc la ţinută. 1 p.

2. La ce fel de vacanţă visezi:

a. Una exotică,all inclusive. 3 p.
b. Neplanificată,la capătul lumii. 1 p.
c. Londra,Paris,Roma. 2 p.

3. Obiectul tău feminin preferat este:

a. Un ruj roşu aprins. 2 p.

b. O geantă practică şi mare. 1 p.
c. O eşarfă fină şi colorată. 3 p.

4. Şifonierul tău este:

a. Imens,cu multe rafturi şi haine. 3 p.
b. Locul unde le înghesui pe toate. 1 p.
c. Mic şi foarte bine organizat. 2 p.

Răspuns

Între 4 şi 6 puncte:Ţi se potrivesc balerinii

Drăguţă şi naturală,tu seduci fără să vrei. Eşti cochetă fără să utilizezi prea multe artificii şi,în ciuda programului încărcat,găseşti timp şi pentru prietene. Balerinii sunt pantofii care ţi se potrivesc cel mai mult.

Între 7-9 puncte:Te simţi comod în papucii de casă

Nici o pereche de pantofi nu-ţi oferă atâta confort şi siguranţă ca papucii roz şi pufoşi de casă. Nu-ţi plac schimbările şi stilul tău vestimentar este conservator şi puţin... plictisitor. Cu puţin ruj şi un parfum discret,ai putea descoperi în tine o mică seducătoare.

Între 10 şi 12 puncte:Pantofii cu tocuri sunt pentru tine

Eşti născută să seduci. Eşti o perfecţionistă şi nu laşi nimic la voia întâmplării. Eşti foarte exigentă şi,pentru că niciun detaliu nu-ţi scapă,arăţi mereu impecabil. N-ar strica să le dai un sfat amicelor care poartă papuci de casă.