Ce cauzează îngălbenirea unghiilor

 

De regulă,unghiile galbene sunt cauzate de lacurile de unghii. Ojeleconţin coloranţi care pătează unghiile,şi,prin urmare,cea mai simplă soluţie este să foloseşti top coat,care acţionează ca o barieră între unghie şi ojă.

Unghiile se îngălbenesc şi din cauza gudronului şi a nicotinei din ţigări. Dincolo de problemele de sănătate cauzate de fumat,acest obicei are un impact mare şi asupra unghiilor,colorându-le.

Dacă nu fumezi şi nici nu foloseşti lac de unghii şi ai unghiile galbene,ar putea fi din cauza unor probleme de sănătate. Dr. Joel Schlessinger,dermatolog,spune că „infecţia fungică este una dintre cele mai comune cauze ale unghiilor galbene. Alte simptome includ exfoliereaşi ruperea unghiilor,împreună cu un miros neplăcut. Pe măsură ce infecţia se agravează,patul unghiei se retrage,situaţie ce duce la ruperea unghiilor“. Însă,schimbarea culorii unghiilor poate fi,de asemenea,semn că suferi de ceva mai grav. Tiroida ori bolilele de ficat şi plămâni pot determina îngălbenirea unghiilor. Mai mult,la asta duce şi deficienţa nutriţională,cum este lipsa fierului sau a zincului din organism.

Totodată,există mai multe tipuri de ciuperci,care pot afecta unghiile şi le pot îngălbeni. Cel mai bine este să mergi la un dermatolog. Doar el îţi poate recomanda tratamentul adecvat.

 

În cazul în care unghiile tale au o tentă galbenă,poţi încerca aceste remedii naturale!

 

Zeamă de lămâie

Înmuierea unghiile în zeamă de lămâie este o soluţie la-ndemână pentru a scăpa de petele galbene. Mai exact,ţine unghiile scufundate în zeamă de lămâie între10-15 minute în fiecare zi,până când eşti mulţumit de rezultat.

Peroxid şi bicarbonat de sodiu

Amestecă bine 1 lingură de peroxid de hidrogen cu 2-1 / 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Înmoaie o dischetă de bumbac în soluţia obţinută şi acoperă unghia. Ţine pasta să acţioneze trei minute,apoi spală-te bine pe mâini. Acest tratament trebuie repetat la fiecare şase până la opt săptămâni.

Ulei de arbore de ceai

În cazul în care unghiile se îngălbenesc din cauza unei infecţii cauzate de ciuperci,uleiul de arbore de ceai este cel mai bun remediu pe care-l poţi încerca acasă. Acesta este un fungicid natural şi are proprietăti antiseptice şi antimicrobiene puternice,care ajută în lupta împotriva infecţiilor şi colorarea unghiile.

Aplică ulei de arbore de ceai pe paturile unghiilor,folosind un picurător pentru ochi. Lasă-l să acţioneze câteva minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedeul de două ori pe zi până când vezi îmbunătăţiri.

Credit foto:www.healthtipscity.com