Limba roz deschis semnifică faptul că organismul tău funcţionează la parametri normali. Află când este cazul să te îngrijorezi şi să consulţi un medic.

Dacă ai dungi albe pe limbă,urme vizibile şi pete roşii-înseamnă că eşti lipsită de energie,te simţi mai tot timpul obosită,nu ai apetit alimentar şi transpiri în exces. Aceste simptome sunt comune în cazul persoanelor anxioase sau care se îngrijorează peste măsură.

Dacă observi dungi galbene pe mijlocul limbii,iar în rest limba este foarte roşie-este posibil să ai probleme digestive,sp fii deshidratată sau să suferi de afecşiuni ale pielii.

Dacă obserzi zone albe pe limbă,iar marginile sunt inflamate-înseamnă că ai dereglări metabolice sau reţii apă în exces. În astfel de cazuri,apare şi starea de oboseală,de letargie.

Dacă pe limbă observi pete închise la culoare,iar limba este vişinie-există un risc destul de mare sau ai probleme cu congestia sângelui sau să suferi de afecţiuni ale vaselor sangvine.

Dacă pe limbă observi crăpături-înseamnă că ai o infecţie fungică,care se manifestă adesea şi cu alte simptome precum transpiraţie,insomnie şi stare de irascbilitate.

Dacă ai limba palidă-înseamnă că ai fluxul sangvin scăzut,suferi de anemie sau ai probleme de memorare sau de concentrare.