Cupa (21 ianuarie-19 februarie)

Potrivit legendelor ţigăneşti, mirii trebuie să bea din acelaşi pahar, deoarece astfel îşi acceptă destinul comun, iar legătura dintre cei doi soţi va fi mai puternică. Cei născuţi sub acest semn sunt creativi, oneşti, le place să-i vadă fericiţi pe cei din jurul lor. Tânjesc să întâlnească dragostea adevărată, sunt foarte intuitivi şi, în acelaşi tip, rebeli, le place să fie înconjuraţi de persoane care le împărtăşesc punctul de vedere şi care au aceleaşi idealuri. Pe de altă parte, le este greu să ducă la final ceea ce şi-au propus, deoarece se răzgândesc frecvent.

Capela (20 februarie-20 martie)

Printre calităţile persoanelor născute sub acest semn se numără loialitatea, dragostea necondiţionată şi faptul că le este uşor să-i cunoască pe cei din jur. Sunt firi sensibile, care ghicesc intenţiile celorlalţi, fie că este vorba de fapte bune sau, dimpotrivă, de scopuri ascunse. Deşi la prima vedere sunt nişte visători, în realitate le place să aibă situaţia sub control, mai ales când vine vorba de responsabilităţile profesionale. Deşi le este uşor să-şi facă prieteni, sunt şi momente în care preferă singurătatea şi locurile cât mai izolate.

Pumnalul (21 martie-20 aprilie)

Se spune că, în trecut, pumnalul era folosit de bărbaţi pentru a-şi croi drum prin păduri. Astfel, se crede despre cei născuţi sub acest semn că sunt deschizători de drumuri, mai exact sunt primii care propun o soluţie sau care doresc să schimbe ceva. Le place competiţia, dar şi să câştige. Aleg soluţiile simple şi uşor de pus în practică. Pe de altă parte, sunt impulsivi şi-şi pierd repede răbdarea, dar nu renunţă până când nu reuşesc ceea ce şi-au propus.

Coroana (21 aprilie-20 mai)

Este simbolul eleganţei şi este asociată cu puterea şi aristocraţia. Se spune că cei născuţi sunt acest semn ştiu să aprecieze valorile, precum şi persoanele care le sunt alături atât în clipele fericite, cât şi atunci când trec prin momente grele. Sunt admirate şi chiar invidiate de cei din jur, sunt perseverente, însă le place să lucreze pe cont propriu. Caută confortul material, apreciază lucrurile de bună calitate, chiar dacă asta înseamnă să cheltuie mai mulţi bani decât au.

Sfeşnicul (21 mai-20 iunie)

Deoarece sfeşnicele cu lumânări sunt privite ca lumini călăuzitoare în tradiţia ţigănească, cei născuţi în această perioadă sunt apreciaţi datorită înţelepciunii de care dau dovadă, deoarece sfatul lor îi scot pe mulţi din impas. Sunt comunicativi, sociabili şi calzi, aşadar au mulţi prieteni. Curioşi din fire, caută mereu să afle mai mult şi nu se dau în lături să încerce lucruri noi. Totuşi, din cauza curiozităţii excesive, pot să aibă probleme când depăşesc anumite limite.

Roata (21 iunie-21 iulie)

În tradiţia ţigănească, roata simbolizează mişcarea şi instabilitatea. Persoanele din acest semn zodiacal sunt conduse de emoţii şi de impulsuri. Îşi schimbă dispoziţia de mai multe ori pe zi, dimineaţa putând fi extrem de fericite, pentru ca pe seară să fie melancolice. Deşi se enervează greu, atunci când se umple paharul aleg să-ţi verse nervii pe prima persoană care le iese în cale, chiar dacă nu este vinovată. Deseori visează cu ochii deschişi şi le este greu să se concentreze la activităţile de peste zi.

Steaua (22 iulie-22 august)

Despre persoanele născute în această zodie se spune că s-au născut pentru a reuşi în viaţă şi pentru a se face remarcate. Sunt optimiste şi ştiu cum să ridice moralul celor din jur. Muncesc mult şi caută să câştige respectul celorlalţi. În acelaşi timp, sunt persoane norocoase, cărora soarta le este favorabilă chiar şi atunci când par a fi într-o situaţie fără ieşire.

Clopotul (23 august-22 septembrie)

Sunt cele mai organizate, disciplinate şi punctuale persoane. Totodată, sunt perfecţioniste şi foarte atente la detalii. Au tendinţa să-i critice pe cei din jur, însă sunt dispuşi să-i ajute atunci când au nevoie. Obişnuiesc să aibă aşteptări foarte mari şi le cer altora mai mult decât pot să facă.

Moneda (23 septembrie-22 octombrie)

Întrucât monedele au două feţe, una simbolizând latura materială, iar cealalată latura spirituală, acestea sunt asociate cu ideea de echilibru şi de dreptate. Nativii acestei zodii sunt plini de şarm şi talentaţi. Îşi exprimă cu uşurinţă sentimentele, sunt extrovertiţi, pun mare preţ pe aspectul lor fizic. Nu le plac nedreptăţile şi sunt gata să se contrazică cu oricine are o părere diferită de a lor. Pe de altă parte, simt nevoia mereu să fie în centrul atenţiei şi apreciaţi de cei din jur.

Cuţitul (23 octombrie-21 noiembrie)

În cultura ţigănească, cuţitul este asociat cu maturitatea şi, din acest motiv, persoanele născute în această perioadă au un temperament aprig şi pot face faţă oricărei situaţii, indiferent de moment. Sunt persoane mândre, care nu acceptă înfrângerea, de aceea câştigă respectul celor apropiaţi. Pot să analizeze repede o situaţie şi să ia o decizie în cel mai scurt timp.

Toporul (22 noiembrie-21 decembrie)

Nativii din această zodie au spirit de aventură, nu respectă regulile şi nu se lasă doborâţi de greutăţile vieţii. Iubesc provocările şi sentimentul de libertate. Sunt curajoşi, îndrăzneţi şi se adaptează cu uşurinţă oricărei situaţii. Pe de altă parte, au tendinţa să-i copleşească pe cei din jur cu energia lor şi, din acest motiv, sunt percepuţi ca obositori şi uşor imaturi.

Potcoava (22 decembrie-20 ianuarie)

Se ştie despre potcoave că sunt un simbol al norocului şi un talisman protector împotriva forţelor răului. În acelaşi timp, potcoavele sunt asociate cu efortul susţinut şi cu perseverenţa. Din acest motiv, cei născuţi în această perioadă sunt dedicaţi muncii lor şi ambiţioşi. Sunt ataşaţi de viaţa de familie, deoarece le oferă un sentiment de stabilitate şi siguranţă. Doresc să fie iubiţi şi nu suportă singurătatea, însă nu au încredere în oameni şi preferă să ia decizii singuri, fără a se consulta.