Pielea feţei încearcă să spună care sunt obiceiurile care trebuie schimbate.

Faţă subţire şi suplă

Probabil că ai exagerat cu dieta şi antrenamentul fizic. Atunci când o persoană exagerează cu practicarea exerciţiilor fizice împiedică pielea feţei să se bucure de cantitatea necesară de oxigen,iar zona pomeţilor este afectată cel mai mult.

Faţă umflată

Dacă observi că faţa este umflată înseamnă că trebuie să faci mai multe exerciţii fizice şi să reduci nivelul de stres şi cantitatea de alcool băută. Aceşti trei factori afecteazăproducţia de colagen,şi împiedică pielea feţei să rămână suplă.

Riduri

Dacă eşti una dintre persoanele cărora le place să petreacă mult timp în soare,atunci trebuie să ştii că expunerea îndelungată duce la apariţia ridurilor premature. Aşadar,pielea din jurul ochilor şi a gurii este mult mai sensibilă şi delicată,şi este foarte repede afectată. Protejează pielea aplicând loţiune.

Piele uscată

Alimentaţia insuficientă este principala cauză a pielii uscate şi sensibile. În plus,atunci când mâncarea consumată este limitată,organismul se va confrunta cu deficienţe nutritive de minerale şi vitamine,fiind cele responsabile de elasticitatea pielii. Mănâncă mai multe legume şi fructe bogate în substanţe nutritive,şi vei observa cum pielea îşi va reveni în scurt timp.

 Piele roşie  

Băutul excesiv de cafea poate cauza iritaţie şi roşeaţa pielii,iar cafeina deshidratează celulele,cauzând inflamarea şi uscarea pielii. Aşadar,dacă eşti una dintre persoanele care lucrează noaptea şi doarme ziua,te poţi confrunta cu deficienţă de vitamina D.

 Piele galbenă  

Dacă observi că pielea începe să capete culoarea galben înseamnă că sunt probleme cu ficatul sau suferi de anemie. Este foarte important să consulţi un medic atunci când observi schimbări de culoare pe piele.

 Paliditate  

Dacă pieleadevine mult mai palidă decât de obicei,acesta poate fi un semn că suferi de deficienţă de fier. Încearcă să mănânci mai multe alimente bogate în fier,cum sunt carnea şi legumele. Nu uita de vitamina C,care ajută la absorbţia mai rapidă a fierului în organism.

 Cearcăne  

Dacă suferi de insomnie şi alimentaţia este nesănătoasă,te vei confrunta cu cearcăne sub ochi,pe care cu greu le vei combate. În plus,dacă nu dormi suficient,aproximativ 8 ore,cercănele vor apărea,pentru că pielea este obosită.

Sursă:www.brightside.me