Oamenii de ştiinţă spun că depozitele de grăsime de pe trunchiul corpului sunt mult mai periculoase decât grăsimea din posterior sau şolduri. Aceasta ţine acizii graşi departe de inimă,artere şi ficat,reducându-se astfel riscul de boli de inimă şi alte probleme grave de sănătate,cum este diabetul zaharat.

Potrivit mai multor studii,femeile cu posteriorul mare tind să aibă niveluri mai scăzute de colesterol şi sunt mai susceptibile de a produce hormoni pentru a metaboliza zahărul. Un posterior de dimensiuni mari are nevoie de un exces de acizi graşi Omega-3. Se ştie despre aceştia că au un rol important în păstrarea sănătăţii creierului.

Prin urmare,având un posterior mare  nu este neapărat un lucru rău,dar există unele lucruri pe care le poţi face pentru eliminarea excesului de grăsime din această zonă.

 

Formă pătrată

 

Un posterior de formă pătrată ar putea însemna multe lucruri. Poate că ai un pic de grăsimepe şolduri sau poate că,deşi faci exerciţii fizce,nu ai fese puternice. Cu doar câteva exerciţii de bază simple poţi reduce excesul de grăsime din jurul taliei şi să faci ca muşchii abdomenuluisă fie mai puternici.

 

Formă rotundă

 

În schimb,dacă ai posteriorul rotund înseamnă că stai foarte bine la capitolul sănătatea. De asemenea,asta arată că pot exista unele depozite de grăsime pe muşchiul fundului,care se numeşte gluteus. Dacă vrei să elimini aceste grăsimi,apelează la câteva exerciţii fizce în fiecare zi.

 

Formă de inimă

 

Acest posterior este mai mare în partea de jos şi se îngustează în partea de sus,în apropierea taliei. Această formă a posteriorului ar putea însemna că există depozite de grăsimi depozitate pe coapse. Un lucru interesant este faptul că la acest tip de posterior  depozitetele de grăsime ajung din această zonă în secţiunea mediană,odată ce femeile înaintează în vârstă.

 

Formă de triunghi

 

Acest tip de posterior este întâlnit în special la femeile în vârstă. Grăsimea din partea de jos se mută în alte zone ale corpului,odată cu înaintarea de vârstă şi lipsa estrogenului. Dacă te numeri printre femeile cu acest tip de posterior,este important să începi eliminarea de grăsimi rapid pentru a proteja inima de acumularea de grăsimi.