Multiple posibilităţi

 

Visele lucide sunt o unealtăcu multiple posibilităţi în viaţa zilnică. Permit protagonistului să vizualizeze căile spre succes şi fericire. Îl face conştient de paşii de urmat pentru a atinge ţelurilepropuse. Îi arată căi de a depăşi obstacolele,atât la nivel spiritual cât şi material.

 

 

Tehnici de control

 

Mulţi oameni de ştiinţă sau artişti susţin că cel puţin una din operele lor de succes a fost „vizualizată” mai întâi în timpul somnului,vis de care i-a ghidat apoi în starea de trezie. Există tehnici care îi ajută doritori să intre efectiv în visele lor şi să le modifice,după placul inimii,desfăşurarea. Tehnicile se dobândesc după o practică îndelungată şi îi ajută pe practicanţi să-şi descătuşeze potenţialul.

 

 

Capcane demontate

 

În viaţa de zi cu zi,acţiunile noastre sunt împiedicate de o serie de capcane mentale,pe care ni le întindem singuri,sau de diverse temeri,uneori iraţionale. În visele lucide,aceste piedici sunt demontate iar soluţiile se ivesc mult mai uşor,prin intermediul unor realităţi alternative care se arată fără efort. Deci,prin intermediul viselor lucide,poţi depăşi temerile,rezolva diverse probleme,stimula creativitatea,creşte încrederea în sine,ba chiar învăţa lucruri noi.