Te poţi dezvăţa de acest obicei,mai ales în weekenduri,când nu te grăbeşte nimeni să te pregăteşti pentru o ieşire în oraş. Sunt zile când nu te mai machiezi şi îţi este bine,dar dacă vrei să renunţi la produsele cosmetice sau să le foloseşti cât mai puţin,iată ce trebuie să ştii despre ce ţi se poate întâmpla.

„Oare arăt obosită?“

La început îţi vei face tot felul de probleme:Oare arăt obosită? Nu mai sunt aşa de atrăgătoare fără machiaj? Prietenii şi colegii vor şuşoti pe la spate că nu m-am îngrijit? Ştii,sunt şanse să nu observe nimeni că nu te-ai mai machiat. Chiar dacă te simţi un pic nesigură la început,acest sentiment va dispărea pe parcurs. Mai mult,te vei bucura că ai încă o jumătate de oră de petrecut dimineaţa.

S-ar putea să nu mai fi stresată

Hai să fim serioase! Să menţii o rutină zilnică de îngrijire şi înfrumuseţare poate fi o adevărată corvoadă,când deja ai întârziat la serviciu şi ai proiecte urgente de făcut. Exact când ţi-e lumea mai dragă şi te pregăteşti să ieşi din casă,observi o linie de la fond de ten pe gulerul bluzei? Ai aplicat pe buze un superb ruj roşuşi ţi-e teamă că se va întinde pe dinţi? Problemele acestea vor dispărea.

Pielea ta vă arăta mai bine

Dacă nu foloseşti produse cosmetice,cum sunt cremele colorante,batoanele corectoare şi alte creioane pentru contur,pielea ta va fi mai curată şi mai ferită de afecţiunile pielii. Dermatite,acnee,acestea vor rămâne doar amintiri urâte. În plus,porii tăi nu vor mai fi încărcaţi cu impurităţi,deci vei sta departe şi de punctele negre.

Aşa poţi preveni ridurile

Dacă începi să nu te mai machiezi îţi faci o mare favoare. Pielea ta va rămâne tânără pentru mai mult timp. Şi gestul de a aplica fondul de ten cu degetele,folosind mişcări circulare,poate să fie dăunător pentru piele. Îi afectează fermitatea şi îl predispune la apariţia liniilor fine,care se pot transforma uşor în riduri permanente.