Potrivit terapeutului sexual Sandra Pertot,autoarea cărţii „Când nevoile voastre sexuale nu se potrivesc”,citat de Besthealthmag.ca,există mai multe tipuri de libidouri.

Compulsiv

Îţi este stârnită dorinţa mai mult în locuri nepermise sau în situaţii inedite,ceea ce poate să-ţi creeze probleme.

Dependent

Pentru tine relaţiile intime sunt importante pentru că-ţi dau siguranţă în cupluşi te ajută să faci faţă frustrărilor,stărilor negative în general.

Detaşat

Eşti relaxată în ceea ce priveşte relaţiile intime şi prea preocupată de alte aspecte ale vieţii. E posibil să nu acorzi prea mult timp cuplului,ceea ce,pe termen lung,vă poate afecta serios.

Dezinteresat

În ce te priveşte,sexul este prea puţin important într-o relaţie de cuplu. E posibil să ai un interes redus pentru sex ori să fi ajuns la concluzia că nu-ţi poţi mulţumi partenerul. Te-ar ajuta să pui accentul mai puţin pe motivele pentru care crezi că e mai bine să eviţi relaţiile intime şi mai mult pe acelea pentru care merită să nu le refuzi.

Erotic

Ai nevoie de un partener pasional care să te facă să te simţi dorită. Sexul este un aspect important al unei relaţii de cuplu în ceea ce te priveşte,însă nu trebuie să pierzi din vedere că,la fel ca tine,şi el are nevoie de atenţie.

Îndreptăţit

Ţi se pare că toată lumea are parte în intimitate de ceea ce-şi doreşte,mai puţin tu. Din punctul tău de vedere,dacă eşti într-o relaţie,ar trebui să ai o viaţă sexuală împlinită.

Reactiv

Pentru tine contează mai mult dacă partenerul este mulţumit. Totuşi,n-ar fi rău să-i destăinui ce îţi doreşti şi tu,altfel,pe nesimţite vei acumula o mulţime de frustrări.

Senzual

Preludiul ţi se pare mult mai important şi te ajută să simţi cu adevărat apropiată de partenerului tău. Te afectează profund dacă te respinge,mai ales dacă face asta fără delicateţe.

Stresat

Îţi faci prea multe griji în ceea ce priveşte mulţumirea partenerului de cuplu. Deschide-ţi sufletul faţă de cel drag şi află care sunt aşteptările lui.