Intimitatea unui dormitor,de exemplu,s-ar crea mai greu într-un hangar şi mai firesc într-o cameră de aproximativ 20 mp. Ce-am văzut,de-a lungul timpului,în planul decorărilor interioare în România:locuinţe de peste 1.000 mp,realizate din materiale de construcţie pretenţioase,cu mobile exorbitante,sau altele foarte reci,minimale,de-a dreptul industriale. Proprietarii şi designerii îşi fixau idei şi imagini care copiau diverse tendinţe sau obiective arhitecturale impresionante.
 
Eu am trăit alături de părinţii mei într-o vilă veche,spaţioasă,şi azi stau într-un apartament cochet,în bloc. Nu mi se pare că am dat înapoi,asta-mi e necesar traiului în prezent. Armonia sau lipsa acesteia în locuinţă a fost legată şi de prea multă mobilă,şi de prea puţină uneori,şi de culori îndoielnice pe perete,şi de materiale de construcţie alese prost pe care a trebuit să le schimbăm. Cu timpul,am învăţat multe citind,mergând la târguri de design,ascultând experienţele multor proprietari de case care s-au „ars“ la buget dorindu-şi obiecte sau materiale exagerate şi necon-
forme cu necesităţile lor.

În casa în care stai e bine să ai lumină,aer,mult alb,ca să poţi regenera uşor pereţii,spaţii bine gândite pentru depozitat,iar ca materiale,pe cât posibil naturale. Când ajungi la micile detalii,adică textile,artă şi corpuri de iluminat,fă-ţi de cap şi arată-ţi personalitatea în cămin! Va fi uşor să renunţi la ele şi să le înlocuieşti cu fiecare nou val al modei de interioare sau al etapei de vârstă la care te afli.