Ce neplăceri pot apărea după ce iei antibiotice

 

Atunci când luăm antibiotice şi alte medicamente se schimbă pH-ul intestinului (echilibrul acido / alcalin). De obicei,în jur de 400 de specii de bacterii trăiesc una lângă alta în stomac şi intestine. Cu toate acestea,atunci când se schimbă pH-ul intestinului,paraziţii,E. coli şi bacteriile rele pot determina neplăceri,precum candidoza,sindromul intestinului permeabil,alergii,sindromul oboselii cronice,sindromul colonului iritabil,boala Crohn. De aceea,este foarte important pentru a preveni astfel de situatii. Acest lucru poate fi deosebit de dificil mai ales după un tratament cu antibiotice.

 

Ce alimente să consumi

 

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să consumi alimente bogate în fibre non-digerabile care stimulează creşterea şi / sau activitatea bacteriilor bune din intestinul gros. Cu alte cuvinte,trebuie să mănânci legume şi fructe. Unii medici spun că după administrarea de antibiotice,dieta ar trebui să cuprindă 80% din fructe şi legume,prioritate legume.

Pentru un sistem digestiv sănătos este nevoie de probiotice,de asemenea,cunoscute sub numele de bacterii bune. Ele ajută la combaterea bacteriilor patologice. Alimentele fermentate abundă în bacterii benefice. O ceaşcă de chefir,o porţie de varză murată,un iaurt natural,toate acestea îţi vor oferi doza de probiotice de care ai nevoie.

Sfat!

După ce iei antibiotice,mănâncă bine. Consumă alimente şi fructe din abundenţă,renunţă la alimentele procesate şi mănâncă alimente fermentate din belşug. În acest fel,vei repopula intestinul cu bacterii bune.