Se întâmplă,mai ales când iei contarceptive sau în timpul unor tratament cu medicamente să se producă uscăciunea vaginală. Poţi ajuta sistemul să meargă ca „uns“ folosind lubrefianţi. Ca să alegi cel mai bun produs pentru tine şi partenerul tău,ia în calcul următoarele sfaturi.

Optează pentru cel pe bază de apă

Specialiştii în domeniu spun că cele mai bunelubrifiante sunt cele care au în compoziţie apă. De ce? În primul rând pentru că le poţi îndepărta uşor după contactul sexual.

Act sexual şi infecţii urinare? Află mai multe!

Poţi alege dintr-o varietate de modele,cu diferite consistenţe,de la fine şi „sidefate“ sau lipicioasă. Din păcate,acestea pot necesita mai multe aplicări.

Evită să foloseşti creme hidratantesau alte uleiuri în loc de lubrefiant.

Cumpără-le din farmacii

Ca să eviţi produsele contrafăcute,care nu dau rezultatele scontate,achiziţionează acest produs din farmacii. De asemenea,verifică termenul de valabilitate şi respectă condiţiile de păstrare ale produsului.

Fereşte-te de cele care conţin aceste ingrediente!

Priveşte cu atenţie eticheta cu ingrediente şi nu cumpăra lubrefianţii care conţin:

Vaselinăşi subţanţe derivate din petrol,pentru că acestea nu lasă pielea să respire şi pot conţine elemente chimice care te pot îmbolnăvi.

Uleiuri din silicon,care afectează pielea. Le poţi găsi sub denumiri,precum dimeticon,metilpolisiloxan,metilpolisilozan.

Glicerină. Specialiştii spun că aceasta poate provoca candidoză şi infecţii vaginale.

Reţete hidratante şi nutritive cu glicerină.