Ce trebuie să ştii despre uleiul de măsline înainte de a-l folosi

1 72468 original jpg jpeg

Cu toate că uleiul de măsline conţine grăsimi sănătoase, folosit incorect nu mai are aceleaşi beneficii asupra corpului. Află de ce trebuie să ţii cont înainte de a-l utiliza.

Versiunea light nu înseamnă neapărat mai puţine calorii

Toate tipurile de ulei de măsline conţin acelaşi număr de calorii. O lingură de ulei de măsline conţine 120 de calorii şi 14 grame de grăsimi. Uleiul de măsline pe eticheta căruia scrie că este light nu înseamnă că este mai sărac în calorii,ci că diferă culoarea,aroma şi modul de procesare. 

Amar nu înseamnă neapărat stricat

Multe persoane arunc uleiul de măsline când simt că gustul lui a devenit uşor amărui. Însă acest lucru nu înseamnă neapărat că s-a stricat. Cercetătorii din California susţin că uleiul de măsline uşor amărui conţine mai mulţi antioxidanţi benefici pentru organism.

Nu îl ţine în lumină sau în locuri călduroase

Ca să reziste mai mult,uleiul de măsline ar trebui depozitat într-un loc uscat şi răcoros. Dacă îl ţii într-un loc în care temperatura este destul de ridicată,polifenolii din compoziţia lui se schimbă,la fel şi calitatea. De asemenea,nu este indicat să-l ţii la frigider.

Ţine cont de data la care expiră

Se spune că uleiul de măsline poate ţine câţiva ani dacă este depozitat în mod corespunzător,însă acest lucru nu este adevărat. După ce ai deschis sticla,uleiul de măsline poate fi folosit cel mult un an,altfel nu vei mai beneficia de toate substanţele nutritive din compoziţia lui.