Unele femei îşi reiau activitatea sexuală după doar două săptămâni de la naştere,dar sunt rare cazurile şi prezintă riscuri pentru sănătate. Cel mai bine,aşteaptă verdictul pozitiv al medicului care ţi-a urmărit sarcina.

De regulă,după şase săptămâni,timp în care şi corpul îşi revine cât de cât după efortul intens din timpul naşterii,te poţi bucura din nou de sex.

Cervixul revine la dimensiunea de dinainte de naştere,sângerările postnatale se opresc,deci corpul este refăcut şi pregătit pentru a întreţine raporturi intime.

Fizic eşti aptă în 6 săptămâni,psihic numai tu ştii când

Cu toate că medicii spun că activitatea sexuală poate fi reluată după şase săptămâni,fiecare femeie care a născut ştie mai bine de cât timp are nevoie pentru a face din nou dragoste cu partenerul ei.

Pe lângă refacerea din punct de vedere medical,aici intervine şi refacerea de după epiziotomie-tăietura chirurgicală care are rolul de a mări zona musculară dintre vagin şi anus-,corpul trebuie să-şi revină după efortul epuizant depus în timpul naşterii.

Dacă bebeluşul a venit pe lume prin cezariană,lucrurile nu stau diferit. Rana de la operaţie trebuie să se vindece,iar pentru acest lucru trebuie să aştepţi cel puţin şase săptămâni pentru a face sexdin nou.

Înainte de a relua activitatea sexuală,este obligatoriu să mergi la consult. Doctorul te va asigura că nu sunt probleme după operaţie,iar rana se cicatrizează corespunzător.

În primele luni,libidoul este în cădere liberă

Să aştepţi cel puţin şase săptămâni pentru a-ţi relua activitatea sexuală poate fi un lucru extrem de benefic pentru sănătatea ta.

În plus,să faci sex la scurt timp după ce ai născut poate avea un rezultat dezamăgitor,din cauza oboselii şi a libidoului scăzut.

Un studiu în domeniu,publicat în anul 2000 în Jurnalul Britanic,a descoperit că,din 78 de femei care au născutpentru prima oară,doar 30 au declarat că actul sexual a fost de calitate,la fel ca înainte de a rămâne însărcinate.

Deci,pentru a te bucura de un act sexual satisfăcător din punct de vedere calitativ,dar şi cantitativ este recomandabil să aştepţi să treacă cel puţin şase săptămâni.