Cele mai bune surse de vitamina E

1 79271 original jpg jpeg

Uleiul de floarea soarelui, seminţele de bumbac, uleiul de cocos sunt foarte bogate în conţinutul de vitamina E. La fel sunt toate uleiurile obţinute prin presare la rece, bineînţeles, nerafinate. Acestea pot fi adăugate în mâncare, de preferat, la sfârşitul timpului de gătire.

Alunele

Au 24,9 miligrame de Vitamina E la 95 de grame. Sunt foarte generoase în conţinutul de vitamina E. sunt, de asemenea, foarte bogate în fibre şi reglează orice problemă digestivă. Chiar şi laptele de alune are multă vitamina E. Untul de arahide are 23,3 mg de vitamina E la o porţie de 258 de gr. deşi foarte caloric, untul de arahide conţine şi fibră. E bogat în magneziu şi are grăsimi bune.

Alunele de pădure

Au 17,3 mg la 115 g. Bogate în vitamina B şi folaţi, magneziu, calciu şi potasiu. Se pot adăuga în orice fel de salate.

Seminţele de floarea soarelui au 15,3 mg la 46 de g. Sursă excelentă de vitamina E, extrem de bogate în magneziu, îndepărtează oboseala cronică şi luptă împotriva cancerului şi a bolilor de inimă.

Mugurii de pin

Au 12,6 mg la 135 g şi au, pe lângă vitamina E, concentraţii mari de magneziu. Se adaugă la paste sau la salate.

Caisele uscate

Sunt o sursă moderată de fibre, de vitamine esenţiale, printre care şi vitamina E. reglează colesterolul şi digestia şi îmbunătăţesc starea pielii.

Se adaugă în salatele de fructe.

Avocado

Are 3,1 mg la 150 g.

Cea mai sănătoasă sursă de vitamina E, cel mai cremos fruct, sursă de acizi graşi mononesaturaţi. Se adaugă în salate sau se zdrobeşte pentru sosul guacamole.

Kiwi

Conţine 2,6 mg la 177 g. Conţine vitamina C, care întăreşte starea sistemului imunitar. Serotonina induce somnul. Se adaugă în iarturi sau la salate.

Ardeii graşi roşii sau verzi

Au 2,4 mg de vitamina E la 149 g. Conţin luteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi care contribuie la starea de sănătate a ochilor. Previn anemia. Se includ în salate sau omlete.

Papaya

Are 1 mg de vitamina E la 140 g. Proprietăţile antioxidante previn numeroase boli. Combate inflamaţia şi indigestia.

Seminţele de muştar

Conţin 1,1 mg de vitamina E la 56 de grame. Foarte hrănitoare, sunt foarte bogate în vitamina E, folaţi, vitaminele A,C şi K. .

Broccoli

Are 0,7 mg la 91 g. E sursă foarte bogată de vitamina E, C şi K. Ajută la optimizarea stării de sănătate a oaselor şi pielii.

Vitamina E e foarte bună pentru sănătatea inimii. Echilibrează nivelul colesterolului şi luptă împotriva stresului oxidativ. Izomerii de tocotrienol previn ateroscleroza. Luptă împotriva inflamaţiilor de la nivelul pielii. Accelerează cicatrizarea rănilor şi e foarte indicată în tratamentul eczemelor, arsurilor, psoriazisului. Prelungeşte viaţa celulelor, protejează împotriva cancerului.

Are rol în formarea celulelor roşii şi în buna funcţionare a muşchilor şi e de folos în perioadele de efort fizic.



Recente

Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg
pexels energepiccom 110473 jpg
femeie privinf spre dreapta jpg