Tunsori în funcţie de forma feţei - Faţa rotundă

Dacă ai faţa rotundă,ar trebui să creezi iluzia de lungime. Este recomandată tunsoarea bob lung sau cea cu breton într-o parte. Însă,dacă ai părul lung şi fără formă,tunde-l în scări dar straturile să se termine în punctele specifice feţei,cum sunt pomeţii şi bărbia,reducând vizual rotunjimea.

Faţa ovalăEste o formă versatilă,căreia i se potriveşte aproape orice tunsoare. Dar dacă nu vrei să tai foarte mult din păr,optează pentru tunsoarea în scări,pentru a reduce volumul părului. Sau,alege să-ţi faci breton drept ori bob scurt.

Citeşte şi:Tunsoarea ta e în tendinţe?

Tunsori în funcţie de forma feţei - Faţa pătrată

Trebuie să alegi coafurile care te avantajează cel mai mult,cele care să-ţi scoată în evidenţă caracteristicile feţei. Cea mai potrivită pentru tine este tunsoarea în scări,indiferent dacă ai părul lungsau scurt. Este o coafură clasică şi elegantă,care  evidenţiază frumuseţea ta naturală.

Faţa lungăEvită părul drept şi foarte lung. În schimb,trebuie să alegi o tunsoare care să ofere lăţime feţei. Alege între breton şi o tunsoare bob de lungime medie.

Citeşte şi:Transformă banala coadă de cal într-o coafură sexy şi modernă

Tunsori în funcţie de forma feţei - Faţa în formă de inimăDacă ai faţa în formă de inimă,eşti,probabil,în căutarea unei coafuri care să distragă atenţia de la bărbia ascuţită. Trebuie una care să sublinieze pomeţii şi să scoată în evidenţă ochii. Alege între tunsoarea în scări sau cea cu breton într-o parte. Vor adăuga volum suplimentar părului.

Faţa în formă de diamantLa fel ca şi faţa ovală,te avantajează mai multe tunsori. Alege-o pe cea care ascunde din caracteristicile ascuţite şi scurtează lungimea totală a feţei,păstrând în acelaşi timp accentul pe structura osoasă superbă. Tunsoarea până la umăr este perfectă pentru tine.

Credite foto: www.brightside.me