Mirosul  de grepfrut şi cel de lămâie activează capacitatea organismului de a arde mai multe grăsimi,ducând şi la stoparea imediată a luării în greutate. Aceasta este concluzia unui studiu japonez,publicat într-o prestigioasă revista de medicină.

Cercetarea vine să completeze un studiu sud-coreean,conform căruia masajulabdominal cu anumite uleiuri esenţialeduce la micşorare „colăceilor” de pe burtă.

 

Uleiurile de citrice topesc grăsimea

 Cercetătorii au împărţit femeile studiate în două grupuri. Le-au instruit să practice un masaj abdominal cu uleiuri esenţiale de 2 ori pe zi,de 5 zile pe săptămână,timp de 6 săptămâni.

Un grup a folosit ulei de seminţe de struguri,iar celălalt un amestec de uleiuri esenţiale de grepfrut,lămâie şi ulei de chiparos (acesta din urmă fiind recunoscut pentru faptul că este un excelent descongestionant venos şi regulator al glandelor sudoripare).

Doamnele şi domnişoarele care au folosit acest amestec din urmă aveau,în mod semnificativ,mai puţină grăsime abdominală,la sfârşitul studiului.

Deşi studiul a vizat cu precădere femeile aflate în perioada de după menopauză,specialiştii susţin că rezultatele sunt valabile pentru femeile de orice vârstă.

 

Reţeta de uleiuri pentru masaj

Iată o reţetă pentru un amestec de uleiuri care te va ajuta să ai o talie de viespe:

-        Amestecă circa 60 ml de ulei de migdale dulci cu câte 5 picături de ulei esenţial pur de grepfrut,de lămâie şi de chiparos.

-        Pune totul într-o sticluţă de culoare închisă,închide ermetic şi rulează recipientul între palme,pentru a amesteca ingredientele.

-        Foloseşte o cantitate mică din acest amestec pentru a-ţi masa abdomenul de două ori pe zi.

 

Cum faci masajul

Pune puţin ulei în palmă,şi aplică-l cu mişcări circulare largi,plecând de deasupra ombilicului şi continuând pe toată lăţimea abdomenului. Ideal e să faci masaj de două ori pe zi,sau măcar de 5 ori pe săptămână,pentru a obţine rezultate vizibile.

Nu folosi uleiul înainte de a te expune la soare,aşteaptă cel puţin 3 ore. Reacţiile alergice sunt rare,totuşi opreşte aplicarea uleiurilor dacă observi înroşirea pielii sau dacă ai mâncărimi.


Citeşte şi:

Măreşte-ţi sânii,în mod natural

Dieta care opreşte căderea părului