Însă nu toate uleiurile sunt potrivite pentru tipul tău de ten. Află ce trebuie să foloseşti pentru a avea o piele cât mai catifelată.

Citeşte şi:

Măşti cu argilă pentru o piele de invidiat

Exfoliante naturale pentru o piele fină

Uleiuri pentru ten uscat

Uleiul de susan are o consistenţă grasă,de aceea este recomandat celor care au pielea foarte uscată. Masează-te uşor cu câteva picături în fiecare zi şi vei observa diferenţa.

Uleiul de avocado,deşi hidratează celulele în profunzime,formula sa nu este grasă. În plus,este plin de substanţe nutritive care repară pielea afectată de frig.

Uleiul de jojoba asigură o hidratare naturală tenului,fără să fie nevoie să apelezi la produsele chimice din comerţ,scumpe şi care în timp au efecte secundare.

Uleiuri pentru ten normal

În mod normal,acest tip de ten este afectat de frig doar dacă nu este îngrijit în mod corespunzător. Uleiul de migdale este îmbogăţit cu vitamina D,ceea ce menţine sănătatea pielii. Ai grijă să nu ai alergie la alune,în caz contrar utilizarea lui este interzisă.

O alternativă la uleiul de migdale este cel din sâmburi de struguri. Nu este gras,dar are o cantitate considerabilă de vitamina E,deci vei avea o piele catifelată.

Pentru o piele strălucitoare şi un ten fără imperfecţiuni,ai nevoie de ulei esenţial din soia. Aplică-l seară de seară pentru efecte rapide!

Uleiuri pentru ten gras

Dacă tenul tău este lucios ai grijă să alegi formule mai puţin grase,cum este cel obţinut din germeni de grâu. Este recomandat şi celor care se confruntă cu acnee.

Un ulei hidratant care este absorbit repede în piele este cel din sâmburi de piersici. În schimb,dacă utilizezi ulei de argan ţine cont că acesta se aplică doar pe pielea umedă şi astfel nu va lăsa pete pe haine.