Include uleiul în rutina de îngrijire

Există mai multe tipuri de uleiuri, care sunt foarte bune pentru podoaba capilară. Ele pot fi aplicate seara sau dimineaţa, înainte sau după ce părul este spălat. Iată care uleiuri te ajută să ai şuviţele mătăsoase, strălucitoare şi puternice.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline combate două probleme comune ale părului: încreţirea şi vârfurile despicate. Pentru a obţine rezultatele dorite, aplică pe păr ulei de măsline încălzit, înainte de a-l şampona şi spăla. Dacă ai timp, îţi poţi face o mască dintr-un albuş, o lingură de ulei de măsline şi o lingură de miere. Aplică pasta obţinută pe întreaga suprafaţă a părului, începând de la rădăcini şi până la vârfuri. Las-o să acţioneze 30 de minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Ulei de ricin

Dacă vrei să ai părul lung, foloseşte uleiul de ricin. Dintre toate uleiurile, acesta stimulează dezvoltarea firelor de păr, dându-le volum. Pentru cele mai bune rezultate, amestecă o cantitate mică de ulei de ricin cu aceaşi cantitate de ulei de nucă de cocos sau ulei de migdale, pe care le aplici pe păr, de la rădăcini.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale conţine antioxidanţi, proteine, vitamina E şi acizi graşi. Aceste substanţe nutritive combat mătreaţa, vârfurile despicate şi părul uscat. Aplică ulei de migdale pe şuviţele umede şi lasă-l să acţioneze peste noapte sau cel puţin 3 ore.

Uleiul din boabe de muştar

Acest ulei închide nuanţa firelor de păr şi stimulează creşterea lor, stopând albirea prematură. Îl poţi aplica direct pe şuviţe sau poate fi amestecat cu un alt ulei, pe care-l laşi să acţioneze 30 de minute.

Uleiul de floarea-soarelui

Uleiul pe care-l ţii de obicei în dulapul din bucătărie, ar trebui să se găsească şi în baie, mai ales dacă vrei să-ţi strălucească părul. Pentru rezultate notabile, pune într-un bol o lingură de ulei de floarea-soarelui cu o lingură de ulei de nucă de cocos şi o lingură de ulei de măsline. Pune-l la încălzit în cuptorul cu microunde. Când temperatura este suportabilă, aplică-l pe păr, începând de la rădăcini.

Credit foto: www.rd.com