Sâmbătă,27 octombrie,începând cu orele 11.00,are loc la o nouă întâlnire din cadrul programului „La Antipa,în spatele uşilor închise”. Subiectul prezentării îl constituie „Musafirii nepoftiţi” din fauna României.

Altfel spus,vei putea să afli lucruri interesante despre speciile care călătoresc din zona lor de origine,se instalează în regiuni noi şi provoacă stricăciuni sau dezechilibrează ecosistemele afectând relaţiile dintre organismele deja existente acolo. Fenomenul va fi exemplificat prin cazuri de la noi din ţară cu referire specială la animalele acvatice.

Ghid la această călătorie imaginară este Ana – Maria Krapal,specializată în studiul faunei introduse şi invazive în România. Conferinţa va fi prezentată într-un mod accesibil publicului larg,fiind bogat ilustrată,iar participanţii vor avea posibilitatea de a observa câţiva reprezentanţi ai unor specii invazive în fauna României la aparatura optică de laborator.

Înscrierea participantilor se poate face în limita a 50 de locuri la numărul detelefon:021.312.88.26,int. 316. Biletul costă 20 de lei pentru adulţi şi 10,respectiv 5 lei pentru pensionari şi copii.