De ce ai nevoie pentruruladă cu ciocolată

Pentru blat

4 ouă

4 linguri cacao

4 linguri zahăr

4 linguri făină

2 linguri ulei

½ plic praf de copt

1 praf de sare

Pentru umplutură

300 g ciocolată neagră

400 ml frişcă

2 banane

1 linguriţă esenţă de rom

2 linguriţe cacao,pentru decor

Cum se prepară rulada cu ciocolată

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă. Încorporezi uleiul şi omogenizezi. Amesteci făina cu praful de copt şi cacaua. Încorporezi albuşurile peste gălbenuşuri cu mişcări uşoare de jos în sus şi,la final,omogenizezi făina. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până când blatul trece testul scobitorii.

Topeşti ciocolata ruptă pe baie de aburi,o omogenizei cu frişca şi torni esenţa de rom. Laşi crema la răcit.

Scoţi blatul pe un prosop umed,îl rulezi şi-l laşi 15 minute. Derulezi blatul,întinzi jumătate din cantitatea de cremă şi aşezi într-o margine bananele descojite. Rulezi şi întinzi deasupra o parte din crema rămasă. Din restul de cremă decorezi rulada după imaginaţie. O dai la frigider şi presari cacao peste ea înainte să o serveşti.