„Ceaiul de ghimbir şi suc de lămâie înseamnă mai multă aromă într-un amestec bogat în vitamina C, calorii puţine şi mulţi antioxidanţi”, explică nutriţionistul Paula dos Santos Ribeiro, care indică consumul băuturii persoanelor care vor să slăbească.

Singura recomandare este să nu se exagereze cu ghimbirul. Consumat în exces poate avea efecte negative.

Ceai de ghimbir şi lămâie - Beneficiile pe care le are acesta:

Ghimbirul

Cu putere antiinflamatorie, ghimbirul este faimosul secret care estompează celulita, deoarece problema provine din inflamarea celulelor şi acestea sunt combătute de ghimbir. Caracteristica sa termogenică stimulează funcţia metabolismului şi astfel creşte numărul de calorii arse.

Lămâia

Printre principalele beneficii ale sucului de lămâie se numără eliminarea grăsimii corporale. Lămâia are foarte puţine calorii şi o concentraţie mare de vitamina C – o substanţă nutritivă care are efect antioxidant şi de detoxifiere în organism, eliminând toxinele care îngreunează pierderea în greutate. Este, de asemenea, un aliat important în lupta împotriva balonării, precum şi întărirea sistemului imunitar şi prevenirea răcelii şi a gripei.

Cum se consumă ghimbirul şi lămâia:

Potrivit nutriţionistului Paula dos Santos Ribeiro, există trei modalităţi simple de a consuma ghimbirul cu lămâie: ceai, suc şi dressing în salată. Această măsură este contraindicată pentru femeile gravide şi persoanele care suferă de gastrită, reflux sau hipertensiune arterială. Toţi cei implicaţi în aceste grupuri ar trebui să consulte un medic înainte de a include în dietă aceste ingrediente.

Ceai de ghimbir şi lămâie

Ca să prepari ceai de ghimbir şi lămâie, pune într-un ibric la fiert apa echivalentă cu o ceaşcă de ceai. Adaugă în apa fierbinte o felie de ghimbir, foarte subţire. Acoperă vasul cu o farfurie ca să facă infuzie, lăsându-l să stea aşa în jur de 5 minute. Strecoară ceaiul, apoi adaugă sucul de la o jumătate de lămâie (proaspăt stors). E recomandat ca acest ceai de ghimbir şi lămâie să fie băut de dimineaţă.

Suc de lămâie cu ghimbir

Stoarce o lămâie, apoi pune sucul obţinut într-un pahar cu 100 de ml de apă. Adaugă o linguriţă de ghimbir ras.

Sfat de la expert: Nutriţionistul Paula sugerează adăugarea de frunze de varză în amestec pentru a creşte efectul de detoxifiere al băuturii, adăugându-le pe toate în blender. Se prepară şi se bea dimineaţa.

Dressing în salată

Adaugă în salata de legume o lingură de ghimbir ras şi două-trei linguri de suc de lămâie.

 


Credit foto: www.vix.com