Ceaiul de scoţişoară şi foi de dafin îmbunătăţeşte funcţia sistemului digestiv,previne gazele,şi este săţios. Aşadar,este înlocuitorul perfect pentru gustările dintre mese.

Cheia constă în menţinerea unui echilibru. Dacă dieta este diversificată şi în fiecare zi este băută câte o ceaşcă cu ceai de foi de dafin şi scorţişoară imediat după mese,vor fi observate diferenţele.

Ceai de foi de dafin şi scorţişoară - Frunza de dafin şi scorţişoara,o veche tradiţie

Frunzele de dafin cresc în copacul cu acelaşi nume,dafin. Acesta este un arbust peren,care are mai multe proprietăţi,şi foile sunt foarte frecvent folosite în bucătăria mediteraneană.

Grecii şi romanii,de exemplu,au integrat frunzele de dafin în tradiţiile lor de secole. Erau folosite pentru proprietăţile sale nutritive de vindecare,ca expectorant,dar şi pentru sistemul digestiv.

Ceai de foi de dafin şi scorţişoară - ce mai trebuie să ştii

De fapt,rădăcina latină a dafinului,”laurus” înseamnă ”atribuire,sau câştigătorul premiului”,reprezentând aceste caracteristici de putere şi virtute.

De asemenea,este o plantă foarte apreciată în lumea medicinei naturiste şi,la rândul său,atunci când este combinată cu un condiment ca scorţişoara,se transformă într-un tratament care merită încercat.

Un tratament digestiv

Atât foile de dafin,cât şi scorţişoara sunt cunoscute pentru proprietăţile antiseptice pe care le conţin,dar şi pentru faptul că au efect diuretic şi digestiv. De aceea,dacă este băută câte o ceaşcă de ceai de foi de dafin şi scorţişoară imediat după mese este îmbunătăţit sistemul digestiv,prevenite gazele şi aciditatea şi,în acelaşi timp,infecţiile tractului urinar.

Ceai cu foi de dafin şi scorţişoară, un ceai cu mai multe elemente nutritive

După cum ştii deja,ceaiurile nu sunt de obicei cunoscute pentru conţinutul nutritiv ridicat. Excepţie face acest ceai de foi de dafin şi scorţişoară. În afară de a fi curativ şi diuretic,acesta conţine şi următoarele:

-vitaminele A,C,şi cele din complexul B,cum sunt niacina,riboflavina,piridoxina,acidul pantotenic şi cel folic.

-este,de asemenea,o sursă de minerale (calciu,potasiu,mangan,magneziu,cupru,fier,seleniu şi zinc).

- un ceai de foi de dafin şi scorţişoară reglează metabolismul:Combinarea dintre scorţişoară şi frunze de dafin este o modalitate foarte bună de a regla sistemul metabolic.

-ajută la eliminarea toxinelor şi,de asemenea,reduce nivelul de acid uric din organism şi menţine sub control nivelul de zahăr din sânge.

-îmbunătăţeşte circulaţia sângelui,are grijă de sănătatea ficatului şi accelerează metabolismul,astfel încât să ardă mai multe grăsimi.

-un alt lucru important care trebuie notat este faptul că această băutură este potrivită pentru persoanele care suferă de diabet.

 Ceai de foi de dafin şi scorţişoară - Important:Foile de dafin nu trebuie mâncate,ci eliminate din toate felurile de mâncare şi din ceai.

Cum se prepară ceaiul de foi de dafin şi scorţişoară:
Ai nevoie de:  

-1 litru de apă
-2 batoane de scorţişoară
-5 foi de dafin

Ceai cu foi de dafin şi scorţişoară - Mod de preparare:

Pui pe foc oala cu apă. Atunci când începe să fiarbă adaugi cele două batoane de scorţişoară şi foile de dafin. Apoi,acoperi cu o farfurie oala şi laşi să facă infuzie 20 de minute,după care strecori lichidul,pe care-l poţi pune într-o sticlă.

Cum se ia:

Se bea dimineaţa o ceaşcă de ceai pe stomaculgol,apoi câte una după fiecare masă. Acest tratament trebuie urmat 2-3 zile timp pe săptămână. Vei vedea cât de bine te vei simţi.

Dacă este menţinută o dietă sănătoasă şi echilibrată,şi sunt practicate exerciţii fizice,acest ceai te va ajuta să slăbeşti.

Sursă+credit foto: www.steptohealth.com