De ce ingrediente ai nevoie

1 linguriţă de boabe de chimion
1 linguriţă de seminţe de coriandru
1 linguriţă de seminţe de chimen dulce
2 felii subţiri de rădăcină de ghimbir
1/2 linguriţă cu boabe de piper negru
5-7 cuişoare
2 beţişoare mici de scorţişoară
1 litru de apă
 

Cum se prepară ceaiul

Când apa începe să dea în clocot,adaugă ingredientele menţionate mai sus.

Lasă amestecul să fiarbă 5-10,după care ia-l de pe foc şi lasă-l la infuzat încă 10 minute.

Strecoară lichidul obţinut şi bea-l cât este cald,cu înghiţituri mici,de preferat în prima parte a zilei.

Pentru efecte maxime,ceaiul se bea cel puţin 5-7 zile consecutive.

Condimentele folosite îmbunătăţesc digestia,elimină toxinele din corp,stimulează arderea grăsimilor,meţin sub control tensiunea arterială,scad nivelul zahărului din sânge şi menţin sănătatea pielii.