Ce este

Se crede că ceaiul respectiv  -unul din cele mai apreciate din lume-este produs de 400 de ani,locul de origine fiind provincia chineză Fujian. Oolong (scris şi wu long) înseamnă „dragonul negru”,şi este o băutură care aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Este extrem de populară în toate ţările din Asia,unde este numit şi ceai albastru-verzui,datorită culorii infuziei sale.

Se obţine prin uscarea la soare a frunzelor de ceai şi fermentare incompletă – de aceea se situează între ceaiurile negre,fermentate integral,şi cele verzi,nefermentate.

Studiile arată că ajută la slăbit

Se ştie,în mod tradional,că ajută la slăbit,lucru confirmat de studii ştiinţifice moderne. S-a demonstrat astfel că consumul de ceai oolong  -două căni pe zi-dublează cantitatea de grăsime „arsă” în organism. De asemenea,s-a mai demonstrat că cei ce beau oolong ard mai multă grăsime ca cei ce beau ceai verde.

Cum te scapă de kilograme

Cercetările arată că polifenolii,aflaţi în concentraţia mai mare în ceaiul oolong,sunt extrem de eficienţi în procesul de ardere a grăsimilor. Aceşti compuşi activează termogeneza (producerea de căldură),care accelerează procesele de oxidare în organism.

Să nu te aştepţi însă să slăbeşti de pe o zi pe alta bând doar ceai. Include ceaiul într-o dietă sănătoasă,pe termen lung,mai ales că băutura poate preveni şi apariţia bolilor cardiovasculare şi a osteoporozei,întărind sistemul imunitar.

Cum îl prepari

Foloseşte 1-2 linguriţe de plantă la un ceainic în care pui la fiert 2 căni cu apă. Când pe suprafaţa apei apar primele „coliere” de bule (mai e puţin şi apa dă în clocot),adaugă ceaiul şi lasă la infuzat timp de 3 minute. Strecoară apoi şi bea. Poţi refolosi frunzele utilizate deja,turnând din nou apă fierbinte peste ele.


Citeşte şi:

Sfaturi pentru un abdomen plat

Câteva minute care-ţi subţiază talia