Scorţişoara stimulează circulaţia

Dacă te numeri prntre persoanele cărora le este mereu frig iarna, atunci este recomandat să bei zilnic ceai de scorţişoară. Acesta creşte temperatura corpului şi alungă frisoanele, deoarece are proprietatea de a dilata vasele de sânge şi de a îmbunătăţi circulaţia sangvină. S-a observat că mirosul de scorţişoară stimulează capacitatea de concentrare!

Ai nevoie de:

1 baton scorţişoară
250 ml apă fierbinte
Rupi batonul de scorţişoară bucăţi, torni peste el apa, acoperi vasul şi laşi la infuzat 10 minute. Strecori şi bei câte o cană de ceai fierbinte pe zi, atunci când îţi este frig.

Măceşele te vitaminizează

Măceşele conţin de 10 ori mai multă vitamina C decât lămâile, fiind un excelent tonic pentru organism. Pentru a întări sistemul imunitar şi a distruge germenii responsabili de apariţia virozelor, bea în fiecare zi câte 2 căni de ceai de măceşe.

Ai nevoie de:

4 linguriţe fructe uscate (fără mustăţi şi fără seminţe)
550 ml apă
miere, după gust
Fierbi fructele în apă 2-6 minute, apoi strecori. După ce ceaiul s-a răcorit puţin, îl poţi îndulci cu miere. Evită să foloseşti linguriţe din inox, ca să păstrezi intacte proprietăţile vitaminei C.

Busuiocul dă energie

Stările de letargie şi oboseala nejustificată sunt comune în rândul persoanelor care resimt lipsa razelor soarelui. Pentru a energiza organismul, bea ceai de busuioc. Lichidul are şi efect antimicrobian.

Ai nevoie de:

1-2 linguriţe busuioc uscat
300 ml apă
Torni apă clocotită peste busuioc, acoperi vasul şi laşi la infuzat cinci minute. Strecori şi bei câte o cană de ceai în fiecare dimineaţă, după micul dejun. Aşteaptă 5-10 minute, ca să se răcească ceaiul, înainte de a îndulci cu miere.

Merele vin de hac răcelilor

Aromatele mere sunt un aliat în lupta cu răcelile şi simptomele asociate acesteia. Ceaiul din coji de mere alină durerile în gât, scad febra şi te ajută să ai un somn odihnitor.

Ai nevoie de:

50 g coji de mere uscate
300 ml apă
Fierbi cojile de mere în apă 5- 6 minute, apoi strecori şi bei câte o cană de ceai, cât mai cald, de 3 ori pe zi.

Senzaţia de mâini şi picioare reci, care se intensifică în perioada rece, este dată de circulaţia deficitară periferică. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sangvină, pune o linguriţă de ghimbir ras în 250 ml apă clocotită, aşteaptă 10 minute, strecoară şi bea 3 căni pe zi.