Ceaiul de busuiocconţine antioxidanţi şi uleiuri esenţiale care ajută beta-celulele (cele care stochează şi secretă insulina) să funcţioneze în mod corespunzător.

La o cană de apă fiartă se adaugă 2-3 frunze de busuioc,după care se lasă la infuzat 10 minute,apoi se stecoară.

Ceaiul de ghimbirajută şi el la reducerea nivelului de zahăr din sânge,controlând astfel simptomele diabetului.

La o cană de apă fiartă se adaugă 2-3 felii de rădăcină de ghimbir,apoi se lasă la infuzat 10 minute,după care se strecoară şi se bea.

Ceaiul de museţelscadde nivelul glicemiei din sânge şi îmbunătăţeşte răspunsul corpului la insulină.

Într-o cană de apă fiartă se adaugă o linguriţă de flori uscate de muşeţel,iar după câteva minute se strecoară şi se bea.

Ceaiul verdeconţine polifenoli şi catechine care ajută la normalizarea zahărului din sânge.

De aceea,se poate consuma zilnic câte o ceaşcă de ceai verde,dar fără a fi îndulcit.

Ceaiul de scorţişoarăîmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină şi scade nivelul zahărului din sânge.

Într-o cană cu apă fierbinte se adaugă 2-3 beţişoare de scorţişoară,se lasă câteva minute la infuzat,apoi se strecoară şi se bea.