Menţine inima sănătoasă

Ceapa este bogată în compuşi ai sulfului,cum ar fi thiosulphinates,thiosulphonates,mono-,di-şi tri-sulfuri care ajută la scăderea nivelului de colesteroldin sânge. Antioxidanţii din ea reduc stresul oxidativ asupra celulelor şi previn oxidarea colesterolului şi formarea plăcii.

Ajută la controluldiabetului zaharat

Pe lângă compuşii sulfului,leguma conţine flavonoizi,cum ar fi quercetin,care au efect hipoglicemiant. Un studiu publicat în revista Environmental Health Insights arată că pacienţii cu diabet zaharat de tip 2,care au consumat ceapă regulat,au înregistrat o scădere a  nivelului glucozei în sânge.

Îmbunătăţeşte imunitatea

Vitamina C,un puternic anti-inflamator,este prezent în cantităţi considerabile în ceapă,ceea ce ajută la îmbunătăţirea imunităţii. De asemenea,tot ea este răspunzătoare de creşterea activităţii celulelor natural killer (celule care luptă contra bolilor cronice) şi de creşterea imunităţii naturale împotriva agenţilor infecţioşi.

Te scapă de stres

Quercetin,un compus prezent în ceapă,acţionează ca un sedativ care poate duce la reducerea durerii,a depresiei şi a anxietăţii. Aşadar,dacă ai avut o zi stresantă,încearcă să mănânci şi câteva felii de ceapă la cină. Este un bun remediu şi pentru insomnie.

Te protejează de cancer

Potrivit studiilor,la cei care consumă ceapă şi usturoi în mod uzual s-a înregistrat o reducere semnificativă a cancerului.

Te ajută să îţi menţii pielea sănătoasă

Antioxidanţii din ceapă acţionează la nivelul pielii,prevenind apariţia ridurilor şi a liniilor fine,semne ale trecerii anilor.  Iar acesta nu este singurul beneficiu asupra pielii. Ea mai este folosită şi ca tratament anti-acneic,datorită calităţilor sale anti-microbiene,anti-bacteriene şi anti-inflamatorii.