Ai nevoie de produse de calitate,rezistente la transfer şi cu putere mare de acoperire. Acest stil de machiaj se potriveşte oricărei femei,pentru că îi pune în valoare privirea şi trăsăturile feminine.

Machiajul de zi

Natural trebuie să fie pricipiul de bază al acestui machiaj.Acesta trebuie gândit şi construit astfel încât să nu atragă atenţia în sens negativ asupra feţei.

Practic,el nici nu trebuie să iasă în evidenţă,ci să sublinieze atuurile fizice ale femeii. Asta înseamnă că trebuie să te pui la punct cu tehnicile simple de camuflare a petelor,a acneei,roşeţei şi eventualelor cicatrici.

Alege produse de machiaj care au putere mare de acoperire,dar care nu încarcă porii pielii. Nu uita că rezultatul trebuie să fie unul fin,delicat,natural,nesesizabil.

Să pară că tenul tău este impecabil fără niciun pic de ajutor. Secretul constă în fondul de ten,care trebuie să fie potrivit cu pigmentul tenului şi compatibil cu pielea din punct de vedere al culorii şi texturii. Nu exagera cu aplicarea lui,pentru că faţa ta va căpăta un aspect dizgraţios.

Optează pentru un fond de ten lichid,uşor de întins în mai multe staturi fine,dacă este cazul. Un bureţel special te va ajuta,dar la fel de bine te poţi folosi şi de degete.

Următorul pas constă în aplicarea corectorului,care nu trebuie întins pe toată faţa,ci doar în zonele cu probleme. Fondul de ten şi corectorul trebuie să fie din acelaşi spectru de culoare.

Ziua,creionul dermatograf care evidenţiază linia ochiului nu poate fi negru. Optează pentru culori mai calde,cum este maro,ruginiu,ciocolată. Negru aspreşte trăsăturile şi micşorează forma ochilor. Mai ales dacă trasezi linii interioare ochilor.

Este indicat să desenezi tuşe de culoare pe pleoapa superioară,fără să exagerezi la grosime.

În funcţie de genele tale,alege o mascara care separă firele şi nu le înarcă. Faci o alegere bună dacă foloseşti o mascara în nuanţă maro.

Fardul de obraz trebuie aplicat discret,în tonuri neutre,precum este piersicuţa.

Buzele le poţi contura cu un ruj discret,în nuanţe,precum nude şi roz prăfuit.

Transformat într-unul de seară

Ca să faci un machiaj elegant,pe care să-l poţi purta la un eveniment important,nu trebuie să te demachiezi şi s-o iei de la început cu fondul de ten,corectorul şi celelalte.

Cu un fard de ochi în tonuri de maro închis ori gri închis creează un smokey eyes,punând în evidenţă privirea cu umbre pe linia superioară a ochiului dar şi sub linia interioară. Poţi uni liniile prin estompare discretă. Astfel vei lăsa impresia că ai ochii mari,alungiţi şi frumoşi.

Aplică încă un strat de mascara,ca să creezi un efect dramatic privirii.

Împrospătează fardul de obraz,eventual foloseşte un produs cu unul-două tonuri mai închis decât cel de zi.

Pentru buze,foloseşte o combinaţie de rujuri care să pună în evidenţă pielea şi conturul buzelor. Atenţie! Dacă ai optat pentru machiaj mai puternic pentru ochi,e bine să nu exagerezi culoarea buzelor.