Acneea, o problemă serioasă a tenului

Acneea este rezultatul unei combinaţii de factori: exces de sebum, exces de celule moarte şi bacterii. Coşurile apar atunci când foliculii piloşi se “înfundă” cu un fel de dop format din sebum şi celule moarte. Aşa apar comedoanele, adică punctele albe şi punctele negre, care sunt neplăcute, dar mai puţin vizibile. Situaţia se înrăutăţeşte atunci când apar şi bacteriile şi se crează o mică infecţie. Foliculul “înfundat” se inflamează, ceea ce duce la înroşirea şi umflarea zonei respective. Aşa pot apărea papule, pustule, noduli sau chisturi.

Mierea şi lămâia, secretul frumuseţii

Zeama de lămâie şi amestecul de miere pot face minuni asupra pielii tale. Datorită proprietăţilor sale astringente, lămâia curăţă tenul şi înlătură excesul de sebum, iar mierea calmează iritaţiile de la nivelul pielii şi lasă tenul catifelat şi strălucitor. Acidul citric din lămâie neutralizează secreţia de sebum şi combate bacteriile responsabile de producerea acneei. De asemenea, mierea are proprietăţi antiinflamatoare şi grăbeşte vindecarea rănilor de pe faţă.

Cum îl prepari

Pentru a prepara acest remediu natural, ai nevoie de sucul proaspăt de la o lămâie şi 2-3 linguriţe de miere lichidă. Amestecă ingredientele şi aplică mixtura pe faţă şi pe gât, după ce te-ai demachiat, insistând pe zonele cu probleme. Poţi folosi o dischetă din bumbac pentru ca aplicarea să fie mai uşoară. Lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă rece. Pentru rezultate vizibile, repetă procedeul de 2-3 ori pe săptămână.

Sursă foto: www.lifehack.org